Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Κάι: Υψηλό το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 15:41
Τσίπρας-Κάι: Υψηλό το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τo υψηλό κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κινέζο αναπληρωτή πρωθυπουργό Μα Κάι. Συζητήθηκε η επιτάχυνση του κινεζικού προγράμματος επενδύσεων με έμφαση σε υποδομές, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, εμπόριο, χρηματοοικονομικά και οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας και επιβεβαιώθηκε το υψηλό ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η επιτάχυνση του κινεζικού προγράμματος επενδύσεων με έμφαση στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, του εμπορίου και του χρηματοοικονομικού τομέα. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες αύξησης και επιτάχυνσης των εξαγωγών ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Κίνα, με την κινεζική πλευρά να ανταποκρίνεται θετικά.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, Ντάνιελ Άντριους.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.