Πολάκης: Μαυσωλείο διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ - Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η κατάχρηση

Οικονομία & Πολιτική Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 13:10
Πολάκης: Μαυσωλείο διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ - Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η κατάχρηση

«Μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ εκτιμά το συνολικό ποσό της κατάχρησης πάνω από τα 600 - 700 εκατ. ευρώ. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento,  σημειώνει πως «για κάποια χρόνια πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ». Ο κ. Πολάκης επισημαίνει επίσης ότι «σε μια χρονιά μεγάλων περικοπών και μνημονίων (2014) έδωσαν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».

 Σχολιάζοντας την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν” ο αναπληρωτής υπουργός κάνει λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίων τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς), καθώς, όπως λέει, «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.