Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει η Λαγκάρντ

Οικονομία & Πολιτική Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 14:45
Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει η Λαγκάρντ

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

 Ειδικότερα, σε συνέντευξή της  στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε σχετικά με τη χώρα μας και τα της αξιολόγησης: «Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη θέση: βασιζόμενο σε συγκεκριμένα στοιχεία, το συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία για ένα δάνειο stand-by "κατ' αρχήν". Το κύριο στοιχείο είναι ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο».

Κατά την κα Λαγκάρντ, «η αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από τους τεχνικούς και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, καθορίζει μια σειρά ενεργειών και benchmarks που είναι ανάγκη να τηρηθούν. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Κατά την πρόβλεψή μου, αυτό θα μπορεί να συμβεί στις αρχές του καινούριου χρόνου».

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.