Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δε σέβεται τη δικαιοσύνη - Εθνικός μεσάζων ο Παπαδόπουλος

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 19:53
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δε σέβεται τη δικαιοσύνη - Εθνικός μεσάζων ο Παπαδόπουλος

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη οι νέοι να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι νέοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική, κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση τόσο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο». Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση δε σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. «Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η ΝΔ θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πιστέψουν στο δικό τους μέλλον: «Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος που υποτίθεται θα πολεμούσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευκαιρίες και αξιοκρατία αλλά και για ένα κράτος-δυνάστη που παίρνει παίρνει περισσότερα από τη μια τσέπη για να γυρίσει λιγότερα στην άλλη επισημαίνοντας πως η ΝΔ αλλάζει πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας. «Έχουμε υποχρέωση να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε. Να ταράξετε τα νερά και να καταθέτετε προτάσεις.. Πως θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα εξορθολογήσουμε την παιδεία μας..» είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ στις προτάσεις της θα είναι τολμηρή: «Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα κράτος που θα μπορεί να αναδιανέμει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, πιστεύουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την παιδεία ως ένα διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.