Ρεκόρ 11ετίας για το 10ετές ομόλογο/ Κάτω από 4% η απόδοση

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 20:05
Ρεκόρ 11ετίας για το 10ετές ομόλογο/ Κάτω από 4% η απόδοση

(upd 20:01) Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό επίπεδο 11 ετών, καθώς τα πρόσφατα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία και η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της ενθάρρυναν τους επενδυτές να σπεύσουν να τα αγοράσουν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη πέτυχαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο μία προκαταρκτική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, μία κίνηση που τόνωσε τις ελπίδες εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας τον Αύγουστο.

Στο 3,95% η απόδοση

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%, για πρώτη φορά από το 2006, σημειώνοντας πτώση 21 μονάδων βάσης (0,21 της ποσοστιαίας μονάδας) σε ημερήσια βάση. Προς τα τέλη της συνεδρίασης, η απόδοσή του διαμορφωνόταν στο 3,95%.

Εν τω μεταξύ, τα ιταλικά ομόλογα αναμενόταν να σημειώσουν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Ιούλιο, καθώς η συζήτηση για τη διενέργεια εκλογών τον Μάρτιο επανέφεραν στο επίκεντρο τούς πολιτικούς κινδύνους της χώρας. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφωνόταν στο 1,8% με προοπτική να κλείσει την εβδομάδα περίπου 21 μονάδες βάσης υψηλότερα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τις αρχές Ιουλίου.

Το κόστος δανεισμού συνολικά στην Ευρωζώνη μειώθηκε 2-3 μονάδες βάσης, μία ημέρα μετά την επιμονή της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας στη δέσμευσή της να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας της για όσο διάστημα χρειασθεί.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.