Εγκρίθηκε με 153 ψήφους ο Προϋπολογισμός - «Μετωπική» στη Βουλή - Όλες οι ομιλίες

Οικονομία & Πολιτική Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:03
Εγκρίθηκε με 153 ψήφους ο Προϋπολογισμός - «Μετωπική» στη Βουλή - Όλες οι ομιλίες

(upd 23:00) Ψηφίστηκε, με 153 ψήφους αφού υπέρ ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός Προϋπολογισμός για το 2018. Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη νωρίτερα η συζήτηση, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλλάσουν βέλη. Διαβάστε συγκεντρωμένα όλα όσα είπαν οι αρχηγοί των κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές.

Την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής έλαβε ο προϋπολογισμός του 2018 που κατέθεσε η κυβέρνηση. Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

"Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε", είπε ο πρωθυπουργός, ερωτούμενος για την κίνηση της κ. Μεγαλοοικονόμου, ενώ κληθείς να σχολιάσει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "πάμε καλά".

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, πλην της κ.Μεγαλοοικονόμου. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπεραμύνεται της οικονομικής της πολιτικής και να εστιάζει στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη κρίση και την αντιπολίτευση να αμφισβητεί τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της και να την κατηγορεί για επικοινωνιακές τακτικές, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό 2018, η οποία κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμή την οικονομία, τα ζητήματα διαφθοράς, το Πόθεν Έσχες και τις offshore.

 

Διαβάστε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις της σημερινής ημέρας στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.

Πολυμέσα