Βαριές απώλειες στις συντάξεις 15ετούς ασφάλισης-Τι αλλάζει στις προϋποθέσεις

Οικονομία & Πολιτική Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 11:51
Βαριές απώλειες στις συντάξεις 15ετούς ασφάλισης-Τι αλλάζει στις προϋποθέσεις

Ξεμπλοκάρουν από τις αρχές του νέου έτους περί τις 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν υποβληθεί από τον Μάιο του 2016 με τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι αιτήσεις αυτές παρέμεναν στο «ράφι» της ΗΔΙΚΑ, χρήζοντας διευκρινήσεις ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης στις περιπτώσεις με τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλισης ως προς τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.

Ελάχιστος χρόνος συνταξιοδότησης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας που κοινοποιήθηκε μέσω της ΗΔΙΚΑ σε όλα τα ταμεία και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, παραμένουν τα 15 χρόνια, υπό την προϋπόθεση της μόνιμης κατοικίας στη χώρα, αλλά μειώνεται ως 20% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης. Και αυτό γιατί στον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών του ανταποδοτικού μέρους (πραγματικά χρόνια ασφάλισης) υπάρχουν μικροί συντελεστές, ενώ δεν υπολογίζονται πλασματικά χρόνια που δεν έχουν πληρωθεί (όπως χρόνος ανεργίας, λοχίας κ.λπ.).

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.