Μήνυμα Τσίπρα: Δεν θα περάσουν οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 12:04
Μήνυμα Τσίπρα: Δεν θα περάσουν οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν, διαμηνύει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και γενικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ακύρωση από το ΣτΕ της ΚΥΑ για το πόθεν έσχες.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται επ'αφορμή για τον χώρο της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων. Με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται. Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά».

Και κλείνοντας τονίζει: «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Κι αυτήν την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες».