Μητσοτάκης: Αν δεν συμφωνούν για το Σκοπιανό, ας παραιτηθούν - Τι απαντά ο Τσίπρας

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 12:05
Μητσοτάκης: Αν δεν συμφωνούν για το Σκοπιανό, ας παραιτηθούν - Τι απαντά ο Τσίπρας

Ζήτημα δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. ''Ας γνωστοποιήσει η ΝΔ τη θέση της'', απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει ότι "δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους".

Απορρίπτει κατ' αυτό τον τρόπο την ιδέα για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι "αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν".

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μελλοντική του διακυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατέτθετε ως πρωθυπουργός θα ήταν το φορολογικό, ενώ σχεδιάζει να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, για το αν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος με πλειοψηφία που θα διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή του, ώστε "να μην υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", όπως είπε.

Τσίπρας: Η ΝΔ να γνωστοποιήσει τη θέση της

''Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας'', σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

 ''Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας,'' αναφέρει χαρακτηριστικά.