Τζανακόπουλος: Εφικτή η έξοδος της οικονομίας από την επιτροπεία τον Αύγουστο

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 12:01
Τζανακόπουλος: Εφικτή η έξοδος της οικονομίας από την επιτροπεία τον Αύγουστο

«Οι οικονομικές προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο έχουν διαμορφωθεί, η χώρα είναι σε φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές-πολιτικές προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της συζήτησης μετά το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης. Ο στόχος είναι εφικτός και επιτεύξιμος» τόνισε στο «Κόκκινο» ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος, ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα κοινωνικών παροχών που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, απάντησε ότι όσοι το υποστηρίζουν «δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις κοινωνικές της αναφορές».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πήραμε εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, έχουν γίνει πάρα πολλά για την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου» τόνισε.

Αναφερόμενος στις περικοπές του ΕΚΑΣ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν υπογράφηκε η συμφωνία με τους θεσμούς, «παρά το γεγονός», όπως είπε, ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η περικοπή του ΕΚΑΣ, η θέση των δανειστών ήταν πλήρως αδιάλλακτη και απαίτησαν την περικοπή, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναμορφωθεί το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής. «Πετύχαμε ώστε η περικοπή να γίνει σταδιακά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σήμερα «υπάρχουν σκέψεις και προκαταρκτικές επεξεργασίες για να επανορθωθεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία».