ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.459 προσλήψεις ανέργων, ηλικίας 18-24 ετών

Εκδηλώσεις - Ανακοινώσεις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 11:44
ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.459 προσλήψεις ανέργων, ηλικίας 18-24 ετών

Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου (3 μ.μ.) η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ που αφορά στην απασχόληση 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα γίνει ηλεκτρονικά και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 3 μετά το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα προβλέπει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Από τον ΟΑΕΔ στις δικαιούχους επιχειρήσεις θα καταβάλλεται επιχορήγηση 14,40 ευρώ την ημέρα, για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 25 μέρες ανά μήνα. Η επιχορήγηση θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψης του ανέργου και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (με καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδο), στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον τρόπο της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.