Φούτμπολ Λιγκ - Έρευνα: Ένα πρωτάθλημα - μαραθώνιος σε όλα, αρχίζει! Ιδού ο Νότιος Όμιλος

Αθλήματα - Κατηγορίες Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 22:25
Φούτμπολ Λιγκ - Έρευνα: Ένα πρωτάθλημα - μαραθώνιος σε όλα, αρχίζει! Ιδού ο Νότιος Όμιλος

Το ''S&B'', πραγματοποίησε, για πρώτη φορά, μία εκτεταμένη έρευνα, που αφορά τόσο στην καθαρά ποδοσφαιρική εικόνα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, όσο και στην οικονομική τους κατάσταση, το μετοχικό τους κεφάλαιο, τους χορηγούς τους, τα γήπεδα και τα εισιτήρια.Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δηλώσεις παραγόντων, που πρέπει να αναγνωστούν με μεγάλη προσοχή από την Ομοσπονδία, τον ΟΠΑΠ και φυσικά τους εντεταλμένους της ελληνικής Πολιτείας.

Γράφει ο Γιάννης Κουλουμπός

(εισαγωγή και οι επτά πρώτες ομάδες του ομίλου)

 

Ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος της Φούτμπολ Λιγκ, στη… σέντρα! Το εναρκτήριο λάκτισμα επισήμως στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχει μείζον θέμα, με τις εγγυητικές επιστολές, τουλάχιστον με τα 2/3 των ομάδων!

Η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει συμπληρώσει μισό αιώνα και πλέον ζωής. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, από το 2010 ονομάστηκε Φούτμπολ Λιγκ, για εμπορικούς λόγους.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, έρχεται για να γεμίσει τα… άδεια απογεύματα του σαββατοκύριακου του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού. Μπορεί η αίγλη της να μην είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο δεν παύει ο πρωταγωνιστής να είναι ο ίδιος.

Η «στρογγυλή θεά» και τα… τερτίπια της 

Το «S&B» σας προσφέρει στο… πιάτο τους 28 μονομάχους που θα επιδιώξουν να κερδίσουν τη μάχη της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής και να πραγματώσουν το όνειρο κάθε ομάδας, να αγωνιστεί στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φημίζεται ανέκαθεν για το πόσο αμφίρροπη εξέλιξη έχει, με την αγωνία και το σασπένς να αποτελούν κύρια συστατικά του, καθώς οι ομάδες διασχίζουν τα δύσβατα μονοπάτια της Φούτμπολ Λιγκ.

Οι χρηστικές πληροφορίες του πρωταθλήματος


Η αναδιάρθρωση της Φούτμπολ Λιγκ

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της κρίσης. Τα έσοδα των ομάδων μειώνονται, και αυτό συνεπάγεται με περιορισμό της δυναμικής τους αλλά και αμφιβολία για το μέλλον τους. Στη Φούτμπολ Λιγκ, των 28 ομάδων, η επιβίωση αναμένεται δύσκολη. Το πρωτάθλημα διεξάγεται πλέον, σε δύο ομίλους (Βόρειος - Νότιος) με τη συμμετοχή 28 ομάδων, χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος.

Η παγκόσμια πρωτοτυπία

Οι δύο ομάδες της Μαγνησίας (Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου) δεν τοποθετήθηκαν στον ίδιο όμιλο (!) για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων.

Τηλεοπτικά δικαιώματα

Ο ΟΤΕ TV έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων για την προσεχή διετία, έναντι του ποσού των 2,8 εκατ. ευρώ, με την κατανομή των χρημάτων να γίνεται ανάλογα με το εμπορικά όνομα του κάθε συλλόγου.

Τα οικονομικά «αγκάθια»

Πριν από 3 χρόνια, τα ετήσια έσοδα των συλλόγων που μετείχαν στη Β’ Εθνική έφτασαν τις 850.000 ευρώ, από τηλεοπτικά και χορηγίες, όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Με μόλις 150.000 ευρώ εγγυημένα έσοδα, προερχόμενα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την χορηγία του ΟΠΑΠ, οι ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ, οφείλουν να κάνουν πολύ προσεκτική διαχείριση, όσον αφορά τις δαπάνες τους, προκειμένου να μην μπλέξουν σε οικονομικές περιπέτειες.

Η μετατροπή των ομάδων σε ΠΑΕ

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου από 500.000 ευρώ στις 300.000 ευρώ, οδήγησε στην μετατροπή των ομάδων σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας.

Άνοδος -  Η πορεία προς τη Σούπερ Λιγκ

Οι ομάδες που θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ θα είναι τρεις και θα προκύψουν με την διαδικασία των πλέι - οφ, όπου θα πάρουν μέρος οι 4 πρώτες κάθε ομίλου, σε ένα μίνι πρωτάθλημα 14ων αγωνιστικών.

Φούτμπολ Λιγκ… άνευ πρωταθλητή


Αξίζει να σημειωθεί, πως για πρώτη φορά δεν θα προβιβαστεί απευθείας η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Υποβιβασμός

Στη Γ’ Εθνική ή αλλιώς Φούτμπολ Λιγκ 2, όπως ονομάζεται πλέον, θα υποβιβαστούν συνολικά 6 ομάδες, τρεις από κάθε όμιλο.

Ηχηρές απουσίες

Η ΑΕΚ πρόσθεσε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της, αποφασίζοντας να υποβιβαστεί οικειοθελώς στη Φούτμπολ Λιγκ 2, ενώ τον δρόμο της οικονομικής εκκαθάρισης επέλεξαν κι άλλες ιστορικές ομάδες, όπως η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων.

Η… διαφορετικότητα της Φούτμπολ Λιγκ

Για όλους αυτούς τους λόγους που παραθέσαμε, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Οι συγκινήσεις που θα προσφέρει στο φίλαθλο κοινό, μοναδικές, όπως και το ίδιο.

Από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, μόνο το απροσδόκητο μπορεί να περιμένει κανείς, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές, ενώ οι μάχες δίνονται σώμα… με σώμα, κυριολεκτικά!

 

               ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Βύζας Μεγάρων: Πάμε σαν άλλοτε!

Τo χθες είχε… άρωμα Βυζαντίου

Η ομάδα του Βύζαντα οφείλει την καταγωγή της από την μακρινή αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Την ύπαρξή του, την οφείλει σε μια παρέα μαθητών του Γυμνασίου των Μεγάρων, οι οποίοι το 1920 ίδρυσαν την ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα Α.Γ.Σ. Βύζας Μεγάρων, θέλοντας να τιμήσουν τον Βύζαντα τον Μεγαρέα, ιδρυτή του Βυζαντίου.

Οι Μεγαρείς αγωνίστηκαν για στα σαλόνια της Α’ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο (1966-1970), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον σύλλογο, που περιπλανήθηκε σε χαμηλότερες κατηγορίες τα επόμενα χρόνια.

Το σήμερα

Η ομάδα του Βύζαντα, θέλει να αφήσει πίσω της την εφιαλτική περσινή χρονιά, η οποία τη βρήκε στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία μόλις πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Οι Μεγαρείς απογοήτευσαν πέρσι, καθώς μάζεψαν μόλις 32 βαθμούς σε σύνολο 40 αγώνων, με την αμυντική λειτουργία της ομάδας να είναι κάκιστη, έχοντας παθητικό 49 τερμάτων! Άξιο αναφοράς, το γεγονός της προπονητικής αστάθειας, αφού ο Βύζας άλλαξε πέντε τεχνικούς σε μία χρονιά!

Στόχος της φετινής χρονιάς, η ομάδα να βαδίσει σε ασφαλέστερα μονοπάτια, αποφεύγοντας τους κινδύνους του υποβιβασμού.
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013: Ημέρα διοικητικών «αναταράξεων»

Ο Βύζας Πωλείται για 1 ευρώ!

Ο μεγαλομέτοχος του Βύζα Κώστας Κοσσυβάκης, δηλώνει πως όποιος θέλει να πάρει την ΠΑΕ, ο ίδιος την πουλά έναντι ενός ευρώ και μάλιστα, αναλαμβάνοντας τα χρέη!

Νέος πρόεδρος του συλλόγου, ανέλαβε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο οποίος θέλει να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Μετεγγραφές

Το συγκρότημα του Αντώνη Αυλωνίτη, πορεύτηκε με σύνεση κατά την καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο, αποκτώντας κυρίως νεαρούς παίκτες. Σημαντική προσθήκη, θεωρείται ο 21χρονος μέσος, Παναγιώτης Σταμόγιαννος, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό. Ακόμη, έφτασαν στα Μέγαρα δύο Σέρβοι, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, Ντιούρο Γιάντριτς και ο 22χρονος τερματοφύλακας Τζόρτζι Λούκιτς, προερχόμενος από την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Παίκτης/ θέση/ ηλικία Αξία σε ευρώ
Lukic Djordje Goalkeeper (GK) 23 Years -
Mouzos Dimitrios Goalkeeper (GK) 23 Years 50.000
Fournaris Stefanos Defence 21 Years 50.000
Spagis Pantelis Defence 23 Years 100.000
Maziotis Alexandros Defence 17 Years 50.000
Katergaris Panagiotis Defence 21 Years 50.000
Fysarakis Apostolos Defence 21 Years 50.000
Jandric Djuro Defence (CB) 29 Years 150.000
Mantas Marios Defence (CB) 21 Years 50.000
Tselepis Giannopoulos Defence (CB) 29 Years 50.000
Mandylis Andreas Defence (LB) 24 Years 100.000
Kokolis Charalampos Defence (RB) 28 Years 100.000
Tabakis Georgios Defence (RB) 24 Years 100.000
Marinis Nektarios Midfield 22 Years 50.000
Nikoletos Georgios Midfield 22 Years 50.000
Zarkos Theofanis Midfield (DM) 21 Years 50.000
Trapalis Giannis Midfield (DM) 21 Years 50.000
Gaglias Panagiotis Midfield (DM) 27 Years 50.000
Malka Kleidi Midfield (DM) 20 Years 50.000
Diamantopoulos Georgios Midfield (DM) 22 Years 100.000
Pournos Angelos Midfield (DM) 21 Years 50.000
Zoumas Georgios Midfield (RM) 27 Years 50.000
Stamogiannos Panagiotis Midfield (AM) 21 Years 200.000
Siokos Ilias Midfield (AM) 29 Years 100.000
Arnarellis Alexandros Midfield (LW) 21 Years 150.000
Kalogiannis Panagiotis Striker (CF) 21 Years 100.000
Gaidatzis Nikolaos Striker (CF) 19 Years -
Karvounis Nikolaos Striker (CF) 21 Years 50.000
Stamelos Spyros Striker (CF) 17 Years 50.000
Συνολική αξία 2.150.000 €


Από το σύνολο των παικτών, οι 29 είναι Έλληνες και οι 3 ξένοι.

Οι Μεγαρείς δεν πράττουν μόνο αγωνιστικές μεταγραφές, αλλά και διοικητικές, οι οποίες θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Βύζαντα. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Κορίνθου και του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, Δημήτρη Μπίτζιο.

Έδρα: Γήπεδο Μεγάρων

Ο Βύζας αγωνίζεται πλέον στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, χωρητικότητας 2.350 θέσεων (καθήμενοι) που κατασκευάστηκε το 1955. Η σημερινή του μορφή, ωστόσο, είναι προϊόν της τελευταίας ανακαίνισης που ολοκληρώθηκε το 2000. Υπάρχουν σχέδια για μελλοντική δημιουργία μίας νέας εξέδρας στη θέση αυτής που υπάρχει τώρα πίσω από τη μία εστία (με καινούρια αποδυτήρια κλπ), όπως και για τοποθέτηση φωτισμού.

Να σημειώσουμε, ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Μεγάρων και έχει παραχωρηθεί στο Βύζαντα.

Μπάτζετ: Η συνολική αξία της ομάδας ανέρχεται σε 2.150.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tranfermarkt».

Χορηγοί: ΛΟΤΤΟ

Εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού: Puma

 

 

Α.Ο. Γλυφάδα: Τα Νότια προάστια αντεπιτίθενται!

Το 1976 ήταν το έτος ίδρυσης της ποδοσφαιρικού σωματείου της Γλυφάδας, το οποίο αρχικά ονομάστηκε Π.Α.Ο. Κεραυνός Γλυφάδας και μετέπειτα Α.Ο. Γλυφάδας.

Το χθες

Η ομάδα των Νοτίων προαστίων, αριθμεί μόλις 37 χρόνια ζωής και το παλμαρέ των επιτυχιών της δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό.

Η περίοδος 2011-2012 βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Γλυφάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τον σύλλογο να μετατρέπεται σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμο Εταιρία με την επωνυμία Π.Α.Ε. Α.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Το σήμερα

Μια νέα εποχή ανατέλλει για την Γλυφάδα, καθώς η ομάδα παρουσιάζεται εντυπωσιακά αλλαγμένη σε όλα τα επίπεδα και δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.

Η Γλυφάδα, γύρισε σελίδα στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, καθώς η ομάδα από την οικογένεια του Βίκτωρα Ρέστη -που βοηθούσε διαχρονικά τον σύλλογο- πέρασε στα χέρια του  Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε στον προεδρικό θώκο τον Ευάγγελο Ασλανίδη.

Ο Γλυφαδιώτικος σύλλογος, εισέρχεται σε μία νέα εποχή, καθώς δεν άλλαξε μονάχα πρόεδρο, αλλά και σήμα, αντικαθιστώντας το παλιό του λογότυπο.

Η αλλαγή του σήματος έχει, πλέον, έναν πιο έντονο το στοιχείο της περιοχής, αφού το λογότυπο απεικονίζει το σήμα του Δήμου Γλυφάδας, το οποίο είναι η άγκυρα με το κλαδί της ελιάς. Ακόμη, το κίτρινο χρώμα στο περίγραμμα αντικαταστάθηκε με το γκρι μεταλλικό.

Οι αλλαγές δε σταματάνε μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων (σ.σ. σήμα, χρώμα), αλλά και σε επίπεδο ουσίας, καθώς νέος προπονητής της ομάδας είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Τάκης Γκώνιας, ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τη νεοφώτιστη ομάδα στον δρόμο της καταξίωσης. Ο Έλληνας τεχνικός Γκώνιας μπορεί να μην έχει ξαναδουλέψει ποτέ σαν πρώτος προπονητής αλλά η εμπειρία που έχει αποκομίσει από την καριέρα του και η έντονα ανεπτυγμένη αίσθηση του πρωταθλητισμού, μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί.

Η ομάδα της Γλυφάδας, έκανε… ολικό λίφτινγκ, καθώς φρόντισε και για την διοικητική της θωράκιση, προσθέτοντας στο δυναμικό της έναν άνθρωπο με πείρα από Σούπερ Λιγκ. Ο λόγος για τον Γιάννη Κόντη, με θητεία στον Άρη, ο οποίος επωμίστηκε το βάρος  εξ’ ολοκλήρου τον σχεδιασμό της ομάδας για την παρθενική της συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.


Υπέρμετρα φιλόδοξη

Η Γλυφάδα έχει βάλει σκοπό να πρωταγωνιστήσει στην φετινή Φούτμπολ Λιγκ, με τις φιλοδοξίες της να μην έχουν… ταβάνι. Οι μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, ανεβάζουν επίπεδο τους Γλυφαδιώτες και δε θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, αν δούμε τον σύλλογο να διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και να μην περιορίζεται σε απλή συμμετοχή.

Πνέει άνεμος αλλαγής

H αλλαγή ιδιοκτησίας με τον Κωσταντίνο Παπαγεωργίου -ο οποίος ήταν πρόεδρος του Απόλλων Καλαμαρίας στις χρυσές του εποχές στην Σούπερ Λιγκ- να αναλαμβάνει το τιμόνι, φέρνει… νέο αέρα. Αυτό φαίνεται και από τις

Μετεγγραφικές προσθήκες

Οι μεταγραφικές κινήσεις τις ομάδας είναι ένα μείγμα έμπειρων ποδοσφαιριστών (Νατσούρας, Τσίγκας) με συμπλήρωμα ορισμένους ελπιδοφόρους (Νικολιάς από ΑΕΚ, Σμυρλής από Πανιώνιο).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τρία νέα αποκτήματα:

Αλέξανδρος Σμυρλής: Πρόκειται για ένα παιδί που προέρχεται από σπλάχνα του Πανιωνίου, το οποίο δεν πήρε τις κατάλληλες ευκαιρίες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, αναζητώντας μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να βρει τον καλό του ευατό και να δείξει την αξία του. Η νέα ποδοσφαιρική του «στέγη» ήταν η Γλυφάδα.

Κριστίαν Πορτίγια: O Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει πλούσια καριέρα στα γήπεδα της Ισπανίας, ενώ «πάτησε» το πόδι του για πρώτη φορά στην χώρα μας για λογαριασμό του Άρη και φέτος συμφώνησε με την Γλυφάδα. Η καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, σε συνδυασμό ,ε την έφεση στα στημένα είναι τα ατού του.

Φιλίπ Αραός:  Πρόκειται για Χιλιανό επιθετικό , που αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης ,  με ύψος 1,71. Ο 23χρονος άσος δεν άργησε να δείξει το ταλέντο και αποκτήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία από την Κόλο Κόλο, ενώ το highlight της έως τώρα καριέρας του ήταν ο δανεισμός του στην Έβερτον το 2010, στην οποία πραγματοποίησε 7 συμμετοχές. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, αξιόλογη ντρίπλα, παίζει καλά το ένα-δύο και έχει πολύ καλό πλασέ.


 Το ρόστερ της Α.Ο. Γλυφάδα 2013/2014

 

Όνομα/ Ηλικία/ Θέση Αξία (ευρώ)
Eladio/ Goalkeeper (GK), 27 Years -
Kottaras, Dimitrios/ Goalkeeper (GK), 38 Years 100.000 €
Gianniotis, Andreas*/ Goalkeeper (GK), 20 Years 300.000 €
Katsivelas, Taxiarchis / Defence , 20 Years 50.000 €
Pollalis, Ilias / Defence, 20 Years 50.000 €
Natsouras, Antonis / Defence (CB), 33 Years 150.000 €
Picón, José/ Defence (CB), 25 Year  
Vidalis, Georgios/Defence (CB), 33 Years 25.000 €
Modeste, Jimmy /Defence (LB), 32 Years 250.000 €
Tsirogiannis, Georgios / Defence (LB), 30 Years 50.000 €
Moustakis, Nikolaos /Defence (RB), 23 Years 50.000 €
Galanopoulos, Aristidis / Defence (RB), 31 Years 550.000 €
Filipi Souza/ Defence (RB), 26 Years 100.000 €
Gezos, Kosmas /Defence (RB), 21 Years 50.000 €
Paidakis, Giannis / Midfield , 18 Years  
Skondras, Nikolaos / Midfield (DM), 20 Years 150.000 €
Kalaitzidis, Giannis / Midfield (DM), 20 Years 50.000 €
Fountoukidis, Markos/ Midfield (DM), 23 Years 100.000 €
Skaros, Konstantinos / Midfield (DM), 26 Years 200.000 €
Kaminiotis, Petros / Midfield (CM), 24 Years 250.000 €
Nikolias, Alexandros / Midfield (CM), 19 Years 100.000 €
Portilla, Cristian / Midfield (CM), 25 Years 200.000 €
Saavedra /Midfield (AM), 32 Years
   
Efstathiou, Christos /Midfield (RW), 21 Years 200.000 €
Songo'o, Franck /Midfield (RW), 26 Years 150.000 €
Smyrlis, Alexandros  /Striker (LW), 20 Years 100.000 €
Araos, Phillip / Striker (RW), 25 Years 100.000 €
Kontis, Giannis / Striker (RW), 24 Years 100.000 €
Tsigas, Athanasios / Striker (CF), 31 Years 400.000 €
Djiehoua, Serge / Striker (CF), 29 Years 350.000 €
Συνολική αξία 4.175.000 €

30 παίκτε, εκ των οποίων 9 ξένοι

Γήπεδο

Το γήπεδο του Ελληνικού θα χρησιμοποιήσει για τα εντός έδρας παιχνίδια της η Γλυφάδα, το οποίο είναι χωρητικότητας 10.800 θέσεων, όμως μόνο σε 4.000 από αυτά έχουν τοποθετηθεί καθίσματα. Το στάδιο χτίστηκε το 2004, με την τελευταία ανακαίνιση να γίνεται το 2009. Ιδιοκτήτης του σταδίου είναι η εταιρία Griechisches Sportministerium.

  

Γ.Σ. Καλλιθέα: Κεντρικό σύνθημα η άνοδος

Το ημερολόγιο έδειχνε 1966 και ήταν η χρονιά της γέννησης του Γ.Σ. Καλλιθέα. Η ίδρυση του συλλόγου, προήλθε από τη σύζευξη 5 τοπικών σωματείων (Έσπερος, Ηρακλής, Α.Ε. Καλλιθέας, Καλλιθαϊκός και ΠΥΡΣΟΣ).

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία  της Καλλιθέας,  ήταν το 1969 όταν και ανέβηκε στην Β' Εθνική για πρώτη φορά. 

Δέκα χιλιάδες φίλαθλοι είχαν ακολουθήσει την ομάδα των νοτίων προαστίων να κερδίζει στη Χαλκίδα το Κορωπί και παράλληλα να προβιβάζεται στην επαγγελματική κατηγορία του δεύτερης τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας. Μάλιστα, η τότε εκπομπή του BBC, χαρακτήρισε τη νίκη της Καλλιθέας,  ως πρώτη ήττα της χούντας.

Αναζητώντας την αναγνώριση

Η ομάδα των Νοτίων προαστίων, έχει αγωνιστεί 4 φορές -και μάλιστα συνεχόμενες- στα σαλόνια της Α’ Εθνικής (2002 - 2006). Η καλύτερη θέση που κατέλαβε, ήταν η 9η στο πρωτάθλημα της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας.

Οι δόξες του παρελθόντος

Μεγάλοι παίκτες έχουν φορέσει κατά καιρούς τη φανέλα της Καλλιθέας, μεταξύ των οποίων οι: Υβ Τριαντάφυλλος, Γιόζεφ Βάντσικ, Φάνης Γκέκας, Αλέκος Αλεξανδρής και Τάκης Οικονομόπουλος.

Οι ακριβότερες πωλήσεις:

Παίκτης Ομάδα Ποσό
Theofanis Gekas  Panathinaikos Athens  176.000 £
Anastasios Kyriakos  Olympiacos Piraeus  176.000 £
Kanfory Sylla Sivasspor   132.000 £
Nikolaos Skarmoutsos  PAOK Thessaloniki  88.000 £
Spyros Gogolos  Aris Thessaloniki  52.800 £

Το παρόν με… πένθιμες αποχρώσεις του παρελθόντος

Η Καλλιθέα άλλαξε σελίδα, καθώς μετά από 30 χρόνια άλλαξε διοίκηση, λόγω του θανάτου του προέδρου της, Νίκου Σαλευρή. Περίπου ένα μήνα από την θλιβερή απώλεια -όχι μόνο για την οικογένεια της Καλλιθέας, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο- του Νίκου Σαλευρή, οι μετοχές παραχωρήθηκαν στον Γιάννης Αβραντίνη, ο οποίος αποτελεί, πλέον, το νέο ιδιοκτήτης του συλλόγου.

Άνοδος και για τον αποθανόντα πρόεδρο

Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων, τις τελευταίες δύο χρονιές, παρότι είχε δημιουργήσει ένα καλό και δεμένο σύνολο υπό τις οδηγίες του Νίκου Παντέλη, δεν κατάφερε να προβιβαστεί στην Σούπερ Λιγκ, κάτι που θα επιδιώξει να πετύχει φέτος. Ο Κριστόφ Βαζέχα διαδέχθηκε τον Νίκο Παντέλη στην τεχνική ηγεσία, με την απουσία του αποθανόντα προέδρου, κ. Σαλευρή, μπορεί να επουλωθεί μόνο με την άνοδο της ομάδας στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή της Ελλάδας.

Μετεγγραφές

Η Καλλιθέα προχώρησε σε διψήφιο αριθμό μετεγγραφών με σπουδαιότερες εκείνες των Γιάννη Καραλή (ΑΕΚ), Σωτήρη Λυμπερόπουλου και Κνωνσταντίνου Παγώνη, ενώ το ρόστερ απαρτίζεται από 8 ξένους παίκτες σε σύνολο 28 ποδοσφαιριστών, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 28,6% όσον αφορά το αλλοδαπό στοιχείο της ομάδας.

Η Καλλιθέα εκτός από αφίξεις, είχε και αποχωρήσεις με σημαντικότερη του βασικού της επιθετικού, Αλεξάντρε Ντακόλ, ο οποίος μετασκόμισε στην ΑΕΚ, με τα ταμεία των Καλλιθεωτών να ενισχύονται σημαντικά. Η πώληση του Βραζιλιάνου επιθετικού στην»Ένωση», δίνει μια βαθιά οικονομική ανάσα στον αθηναϊκό σύλλογο, αν και χάνει έναν στράικερ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις με τα γκολ του. Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της Καλλιθέας, μπορούν να επουλώσουν ένα μέρος των οικονομικών πληγών.
 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΑΖΕΧΑ ΚΡΙΣΤΟΦ
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ : ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: ΤΣΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ: ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΦΟΡΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Η έδρα της Καλλιθέας είναι το στάδιο «Γργόρης Λαμπράκης», το οποίο χτίστηκε το 1970 (σ.σ. τελευταία ανακατασκευή το 2003). Η χωρητικότητα του σταδίου είναι 4.250 (καθήμενοι), αν και το ρεκόρ προσέλευσης θεατών είναι 5.729 θεατές (Καλλιθέα - Παναθηναϊκός, για το Κύπελλο το 1984).

Το Στάδιο της Καλλιθέας, φέρει το όνομα του δολοφονηθέντα αγωνιστή της ελευθερίας (σ.σ. αλλά και αθλητή) Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι, πάντως, περισσότερο δημοφιλές με το προσωνύμιο «Ελ Πάσο». Ο λόγος που προέκυψε αυτό το όνομα είναι το φόντο με τα νταμάρια του Λόφου Σικελίας που υψώνεται πάνω από το στάδιο, σκηνικό που θυμίζει την γνωστή ταινία του Χόλιγουντ, «Μονομαχίας στο Ελ Πάσο», με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το Στάδιο της Καλλιθέας αποτέλεσε το Ολυμπιακό προπονητήριο για τους διαιτητές ποδοσφαίρου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το στάδιο ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος το έχει παραχωρήσει στην ομώνυμη ομάδα.

Μπάτζετ

Η αξία της ομάδας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αποτιμάται στα 4.925.000 ευρώ, σύμφωνα με το «tranfermarkt».


Εισιτήρια διαρκείας

Τα εισιτήρια διαρκείας της Καλλιθέας διατίθενται σε τιμές 100 και 150 ευρώ, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου, δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι διοικούντες.

 Χορηγοί

ΟΤΕ TV, Salevris φροντιστήριο ξένων γλωσσών, Τζόκερ, ESGΤο ρόστερ της Καλλιθέας 2013 - 2014

Όνομα/ Θέση/ Ηλικία  Αξία (ευρώ)
Liberopoulos, Sotirios/ Goalkeeper (GK), 36 Years 200.000 €
Katsoulis, Athanasios /Goalkeeper (GK), 22 Years 200.000 €
Michelis, Athanasios / Goalkeeper (GK), 23 Years 200.000 €
Afouxenidis, Giannis / Goalkeeper (GK), 23 Years 50.000 €
Kassos, Konstantinos / Defence , 22 Years 50.000 €
Christofileas, Anastasios / Defence (CB), 24 Years 250.000 €
Theologou, Pantelis / Defence (CB), 22 Years 150.000 €
Marcio Piccolo/ Defence (CB), 26 Years 250.000 €
Pozidis, Pantelis / Defence (LB), 20 Years 50.000 €
Pagonis, Konstantinos / Defence (LB), 28 Years 300.000 €
Villarejo, Miguel / Defence (LB), 25 Years 300.000 €
Kalamiotis, Stamatis / Defence (RB), 23 Years 150.000 €
Kolofotis, Giannis / Midfield , 20 Years 50.000 €
Dimitriou, Konstantinos / Midfield (DM), 20 Years 50.000 €
Charontakis, Giannis / Midfield (DM), 18 Years 50.000 €
Rousakis, Anastasios /Midfield (DM), 28 Years 200.000 €
Faye, Ablaye Yare / Midfield (DM), 19 Years 200.000 €
Katsikogiannis, Georgios / Midfield (DM), 25 Years 250.000 €
Baglione, Sandro / Midfield (RM), 20 Years 25.000 €
Atmatsidis, Panagiotis / Midfield (RM), 26 Years  
Moustafidis, Pavlos / Midfield (RM), 27 Years 300.000 €
Feutchine, Guy  
Trecarichi, Lucas / Midfield (LM), 22 Years 250.000 €
Stavrou, Ilias /Midfield (LM), 23 Years 300.000 €
Silva, José / Midfield (AM), 22 Years  
Karalis, Giannis Striker (RW), 24 Years  
Chaikalis, Gerasimos / Striker (CF), 28 Years 200.000 €
Galán, Lucas / Striker (CF), 25 Years  
Συνολική αξία

 4.925.000 €

 

 

 

 Ολυμπιακός Βόλου: Φαβορί στα χαρτιά, στο γήπεδο όμως;

Το χθες

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου ιδρύθηκε στην ομώνυμη περιοχή το 1937 με τα χρώματά του να είναι το κόκκινο και το άσπρο. Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει περάσει τα… πάντα στην διαδρομή της ποδοσφαιρικής του ιστορίας.

Από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπαλιν

Από τον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, τα χρέη, τους στημένους αγώνες, μέχρι την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα της Μαγνησίας έχει κυριολεκτικά περάσει από όλες τις φάσεις και έχει ζήσει έντονες συγκινήσεις, είτε από την καλή, είτε από την ανάποδη.

Μια ονειρική χρονιά

Το 2010 είναι μία χρονιά ορόσημο για τους «ερυθρόλευκους», καθώς η ομάδα προβιβάζεται στην Α’ Εθνική, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός Βόλου τερματίζει 5ος στη Σούπερ Λιγκ και κερδίζει την συμμετοχή του στα πλέι-οφ. Είναι η καλύτερη παρουσία της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, η οποία υπογράφεται με την έξοδο στην Ευρώπη.

Το σήμερα

Ένας «δαφνοστεφανομένος έφηβος» -που έχει περάσει πολλές διακυμάνσεις στην ιστορία του- αυτός του Βόλου, αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ και όχι απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να διεκδικήσει την άνοδό του στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Μαγνησίας, διαθέτει ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ της κατηγορίας και θεωρείται ένα από τα φαβορί για την άνοδο, με τις πρωταγωνιστικές της βλέψεις, να συνθέτουν το παζλ των προσδοκιών της.

Από το λυκόφως της εποχής Μπέου, στην απαρχή της εκκαθάρισης

Οι Βολιώτες στις 4 Ιανουαρίου του 2013 γύρισαν σελίδα, αλλάζοντας διοίκηση και ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Βολιώτη αρχιτέκτονα, Δημήτρη Καραγιάννη, να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο του συλλόγου.

Εκεί, εκεί στην Α’ Εθνική!

Ο Ολυμπιακός Βόλου χτίστηκε με τέτοιον τρόπο για να κάνει πρωταθλητισμό και να εκπληρώσει το όνειρο των φιλάθλων του, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Ο ερχομός του προπονητή, Γιώργου Βαζάκα και η μετεγγραφική ενίσχυση με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, συνωμοτούν στην επάνοδο της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.


Το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου 2013 - 2014

 

Όνομα/ Θέση/ Ηλικία   Αξία (ευρώ)
Gitkos, Theodoros/ Goalkeeper (GK), 39 Years 100.000 €
Stavrakis, Angelos/ Goalkeeper (GK), 24 Years 50.000 €
Georgiou, Athanasios/ Goalkeeper (GK), 27 Years 200.000 €
Boras, Athanasios/ Defence (CB), 18 Years 50.000 €
Melissis, Christos/ Defence (CB), 30 Years 350.000 €
Arvanitis, Dimitrios/ Defence (CB), 33 Years 250.000 €
Papanikolas, Michalis/ Defence (CB), 20 Years 50.000 €
Kostoulas, Athanasios/ Defence (CB), 37 Years 150.000 €
Komnos, Dimitrios/ Defence (LB), 20 Years 50.000 €
Katsiaros, Panagiotis/ Defence (LB), 35 Years 200.000 €
Gialousis, Lefteris / Defence (RB), 28 Years 400.000 €
Karras, Stamatis /Defence (RB), 24 Years 150.000 €
Rokas, Efsthatios / Midfield (DM), 29 Years 400.000 €
Oliseh, Egutu / Midfield (DM), 32 Years 400.000 €
Pindonis, Athanasios / Midfield (CM), 27 Years 300.000 €
Zeris, Alexandros/ Midfield (RM), 19 Years 100.000 €
Kapetanos, Konstantinos / Midfield (LM), 28 Years 500.000 €
Kotzathanasis, Nikolaos/ Midfield (AM), 19 Years 50.000 €
Ponce, Daniel/ Midfield (AM), 29 Years 250.000 €
Kolimitras, Angelos/ Midfield (AM), 18 Years 50.000 €
Acosta, Noé / Midfield (LW), 29 Years 700.000 €
Breska, Mario / Midfield (RW), 33 Years 400.000 €
Yenga, Yannick/ Striker (LW), 28 Years 250.000 €
Katsikis, Giannis/ Striker (RW), 34 Years 250.000 €
Dinopapas, Athanasios / Striker (RW), 24 Years 300.000 €
Gesios, Giannis / Striker (CF), 25 Years 300.000 €
Gurma, Mario/ Striker (CF), 31 Years 100.000 €
Συνολική αξία 6.350.000 €

 

Ορισμένες από τις μετεγγραφές που ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι οι:

Μάριο Γκούρμα: Ο Αλβανός επιθετικός, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, μετά τη θητεία σε Προοδευτική, Διαγόρα, Παναχαϊκή και Παναιτωλικό, ενώ έχει παραστάσεις και από το Ιταλικό ποδόσφαιρο,  με τις Ρετζιάνα και Γκαβοράνο. Τις καλύτερες χρονιές του, τις έκανε με την φανέλα της Παναχαϊκής και του Παναιτωλικού, πετυχαίνοντας 20 και 11 γκολ αντίστοιχα. Πρόκειται για επιθετικό περιοχής με καλή αίσθηση του χώρου, ενώ παράλληλα είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι.

Αντρέ Μπουένγκο: Ο 33χρονος Ανγκολέζος επιθετικός, έχει περάσει μια ζωή στα γαλλικά γήπεδα, αφού σχεδόν όλη του την καριέρα βρισκόταν εκεί. Ξεκίνησε στην Ολύμπικ Σέντ Κέντιν και συνέχισε σε Βασκεάλ, Κρέτειγ, Γκρενόμπλ, Ξάμαξ, Κλεμόν, Αμιάν και Τούρ. Παίκτης με καλά τελειώματα και απρόβλεπτος, που με μια μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Οι άνθρωποι της ομάδας, θεωρούν πως βρήκαν τον άνθρωπο που έψαχναν για να κάνει την διαφορά.

Ένα νέο μέλος προστίθεται στην «ερυθρόλευκη οικογένεια»

Στα αξιοσημείωτα, το τέλος που αποφάσισε να βάλει ο Ηλίας Σολάκης στην πολυετή καριέρα του στα γήπεδα. Ο 38χρονος πρώην επιθετικός, ωστόσο, θα παραμείνει στην βολιώτικη οικογένεια, αφού θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό, από το πόστο του Team Manager.

Η έδρα

Το «σπίτι» του Ολυμπιακού Βόλου φέτος, θα είναι το Ε.Α.Κ. χωρητικότητας 9.000 θέσεων. Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου χτίστηκε το 1968 και ανακαινίστηκε το 2004 και το 2005. Αποτέλεσε ολυμπιακό προπονητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του σταδίου, να κοστίζουν συνολικά 350.000 ευρώ. Το 2005 διενεργήθηκαν επιπρόσθετα έργα, με πρωτοβουλία της ΕΠΑΕ και του Ολυμπιακού Βόλου (ενίσχυση κερκίδων, καθίσματα, εξωτερικοί & εσωτερικοί χώροι) θα αποτελέσει το «κάστρο» της ομάδας, που φιλοδοξεί να κρατήσει απόρθητο.

Μπάτζετ

Η αξία του ρόστερ της ομάδας ανέρχεται στα 6.350.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίσα «tranfermarkt».
This is… Volos!
«Γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα, είναι πάθος, είναι όνειρο, γιατί... this is Volos». Με αυτό το σλόγκαν ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Από 110 έως 500 ευρώ θα κοστίζουν, ενώ έκπτωση 50% για γυναίκες, παιδιά και ανέργους.

Τρέλα… διαρκείας για τα εισιτήρια

Ντελίριο ενθουσιασμού στο Βόλο, με τους φίλους της ομάδας να έχουν σπάσει το φράγμα των 1.000 εισιτηρίων διαρκείας, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες της εποχής που βιώνουμε.
Παναχαϊκή: Η αχαϊκή πρωτεύουσα, έχει την ομάδα της!

Το χθες

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Ιουνίου 1891, ημερομηνία που σηματοδότησε την ίδρυση του πρώτου αθλητικού συλλόγου της Πάτρας.  Η γέννηση του Παναχαϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, ήταν πια γεγονός.

Το 1923 δημιουργείται η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ, η οποία προήλθε από την επανένωση δύο ιστορικών σωματείων της περιοχής, 29 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, την Γυμναστική Εταιρεία Πατρών και τον Παναχαϊκό. Οι αποχρώσεις της φανέλας σε κόκκινο και μαύρο φόντο, αφού λέγεται πως είχε ιδρυθεί από αναρχικούς, των οποίων τα συγκεκριμένα χρώματα αποτελούν γνώρισμα. Μάλιστα, η εκδοχή λέει ότι στα τέλη του 19ου αιώνα στην Πάτρα κατέφτασαν αναρχικοί κυνηγημένοι από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και όταν εγκαταστάθηκαν στην πόλη, και για να μην δίνουν στόχο στην αστυνομία, ίδρυσαν συλλόγους που ουδεμία σχέση έχουν με τα πολιτικά πιστεύω της εποχής.

Το σήμα της ομάδας αποτελείται από τον Ηρακλή (σ.σ. σύμβολο του Παναχαϊκού), ενώ τον στεφανώνει η Νίκη.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία

Το 1969 η Παναχαϊκή κάνει αισθητή την παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού για πρώτη φορά, καταφέρνει να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική.

Τα «χρυσά» χρόνια

Το 1972 η Παναχαϊκή επιστρέφει στην Α΄ Εθνική και ξεκινά η εποχή της χρυσής ομάδας των Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη και άλλων προς την καταξίωση, με αποκορύφωμα την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Την ίδια χρονιά τερματίζει στην 6η θέση, την επόμενη σεζόν καταλαμβάνει την 4η θέση εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ το 1974 κόβει το νήμα 6η και παράλληλα πουλάει το μεγάλο της αστέρι, Κώστα Δαβουρλή στον Ολυμπιακό, αντί του ποσού ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων δραχμών. Το 1975 η σύλλογος της Πάτρας τερματίζει στην 7η θέση, ισχυροποιώντας τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους της κατηγορίας.

Η χαμένη αίγλη

Έπρεπε να περάσουν 23 ολόκληρα χρόνια, ώσπου το  1996 η Παναχαϊκή συμμετείχε στο Κύπελλο Ιντερτότο, λαμβάνοντας μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η μαύρη κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου

Tο 2003 με επέμβαση του τότε υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Παναχαϊκή τιμωρείται για χρέη και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής στην 9η αγωνιστική.

Σημαντικοί παίκτες

Κώστας Δαβουρλής (πρώτη φορά στην Εθνική όταν η Παναχαϊκή έπαιζε Β' Εθνική),  Βασίλης Στραβοπόδης, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Νίκος Κουρμπανάς, Ραϊμόν Καλά (αγωνίστηκε όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή στο παγκόσμιο κύπελλο του 1998 με την Εθνική Καμερούν). Ακόμη, από την Παναχαϊκή ξεκίνησαν την καριέρα τους ο Γρηγόρης Γεωργάτος που έκανε μεγάλη καριέρα σε Ολυμπιακό και αγωνίστηκε στο εξωτερικό και ο Κώστας Κατσουράνης, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα στο EURO 2004 της Πορτογαλίας.

Το σήμερα

Η Παναχαϊκή ατενίζει το σήμερα με περισσότερη αισιοδοξία και ο στόχος για την ομάδα της Πελοποννήσου δεν μπορεί παρά να είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ. Μία ομάδα που κουβαλάει όνομα… βαρύ σαν ιστορία, θέλει να δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων της, κερδίζοντας την επάνοδο στους μεγάλους του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Νέος προπονητής: της ομάδας, ο Τιμόθεος Καβακάς, ο οποίος έχει παραστάσεις και από Σούπερ Λιγκ.

Μετεγγραφές εμπειρίας και… ουσίας

Η ομάδα της Πάτρας κινήθηκε με σύνεση στο μετεγγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αποκτώντας ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ενώ πρόσθεσε στο ρόσερ και ορισμένους διεθνείς παίκτες, όπως οι Gerry Sitoe (Μοζαμβίκη), Bertin Frantz (Αιτή), Kadiaga Serigne Cheikh (Σενεγάλη), και Mario Bozic (Βοσνία).

Η σύλλογος της Πελοπονήσσου, απέκτησε και έμπειρους παίκτες με σημαντικές παραστάσεις από τη Σούπερ Λιγκ, όπως οι Κώστας Κιάσσος και Mάρκος Μαραγκουδάκης, δείχνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο τις πρωταγωνιστικές βλέψεις που έχει τη φετινή χρονιά.


Το ρόστερ της Παναχαϊκής 2013 - 2014

 

Όνομα/ Θέση/ Ηλικία  Αξία
Lazaridis, Georgios / Goalkeeper (GK), 30 Years 300.000 €
Stavrianos, Nikolaos / Goalkeeper (GK), 28 Years 150.000 €
Papadopoulos, Kleanthis / Goalkeeper (GK), 23 Years 50.000 €
Vangelopoulos, Stavros / Defence (CB), 33 Years 250.000 €
Kostopoulos, Giannis / Defence (CB), 26 Years 250.000 €
Bertin, Frantz / Defence (CB), 30 Years 250.000 €
Tellos, Athanasios / Defence (CB), 30 Years 200.000 €
Georgiou, Panagiotis / Defence (CB), 25 Years 50.000 €
Kokkinis, Georgios / Defence (CB), 24 Years 200.000 €
Salamastrakis, Georgios / Defence (CB), 31 Years 300.000 €
Petrov, Ivan / Defence (LB), 22 Years 50.000 €
Litsis, Giannis / Defence (LB), 24 Years 150.000 €
Paligeorgos, Christos / Defence (RB), 25 Years 250.000 €
Spinoulas, Spyros / Defence (RB), 27 Years 300.000 €
Pettas, Nikolaos / Defence (RB), 19 Years 50.000 €
Seitaj, Skerdi / Midfield , 22 Years 50.000 €
Plegas, Konstantinos / Midfield , 16 Years 50.000 €
Husa, Andreas / Midfield , 20 Years 50.000 €
Karamanlis, Dimitrios / Midfield (DM), 26 Years 300.000 €
Baxevanos, Vasilios / Midfield (DM), 19 Years 100.000 €
Fatjon, Antoni / Midfield (DM), 22 Years 250.000 €
Kiassos, Konstantinos / Midfield (CM), 37 Years 100.000 €
Bozic, Mario / Midfield (CM), 30 Years 250.000 €
Vasilantopoulos, Stavros / Midfield (RM), 21 Years 250.000 €
Gadiaga, Cheikh / Midfield (LM), 33 Years 150.000 €
Zlatkovic, Nemanja / Midfield (LM), 25 Years 275.000 €
Kontogoulidis, Evangelos / Striker (CF), 32 Years 300.000 €
Jerry / Striker (CF), 22 Years 300.000 €
Maragoudakis, Markos/ Striker (CF), 31 Years 350.000 €
Hoxhalli, Gertin / Striker (CF), 16 Years 50.000 €

 

Το γήπεδο

Την έδρα της Παναχαϊκής αποτελεί το Γήπεδο «Κώστας Δαβουρλής», χωρητικότητας 11.321 θέσεων (καθήμενοι). Κτίστηκε το 1939, ενώ η τελευταία ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2000. Το ρεκόρ θεατών ήταν το μακρινό 1982 στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου έδωσαν το «πραών» 21.350 φίλαθλοι. Το γήπεδο φέρει το όνομα του Κώστα Δαβουρλή, ενός ποδοσφαιριστή που τίμησε τα χρώματα τόσο της Παναχαϊκής όσο και του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας. Το στάδιο είναι γνωστό και ως «Γήπεδο Αγυιάς», λόγω της περιοχής στην οποία βρίσκεται. Το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση.


Μπάτζετ

Το ποδοσφαιρικό σύνολο της ομάδας της Πάτρας κοστολογείται στα 5.625.000 ευρώ, από την ιστοσελίδα «transermarkt».

Χορηγοί

ONSPORTS.GR, ΥΦΑΝΤΗΣ αλλαντικά, ΛΟΥΞ, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ 94ΦΜ, ΟΠΑΠ

Η Παναχαϊκή συμφώνησε με την εταιρία ΥΦΑΝΤΗΣ για να είναι ο κεντρικός χορηγός στην φανέλα της ομάδας. H συμφωνία αυτή, θα φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Πανηλειακός, το «καμάρι» του Πύργου

Η περιοχή του Πύργου δεν θα μπορούσε να μην έχει έναν άξιο εκπρόσωπο στην φετινή Φούτμπολ Λιγκ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πανηλειακό, που αριθμεί 55 χρόνια ζωής.

Το χθες

Έπρεπε να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση του, για να περάσει ο Πανηλειακός στα χέρια ενός ανθρώπου που αποδείχθηκε στη συνέχεια ο αναμορφωτής του. Ο λόγος για τον Σάκη Σταυρόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 1988. Επτά χρόνια αργότερα, τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν εκεί για να υποδεχθούν τον Πυργιώτικο σύλλογο και να τον κρατήσουν 6 συναπτά έτη (1995 - 2001). Αυτό ήταν, ο Πανηλειακός, το καμάρι του Πύργου, καθιερώνεται στις ποδοσφαιρικές συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου ως μία υπολογίσιμη επαρχιακή δύναμη.

Η καλύτερη θέση που κατέλαβε στην ποδοσφαιρική διαδρομή της Α’ Εθνικής ήταν η 7η, στην δεύτερη επάνοδό τους, τη σεζόν 2003-2004.

Τη φανέλα του Πανηλειακού έχουν φορέσει σημαντικοί παίκτες στο παρελθόν, όπως οι  Χουάν Ραμόν Ρότσα, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Νίκος Κυζερίδης, Μίλτος Σαπάνης, Τάκης Γκώνιας, Μαρίνος Ουζουνίδης, Βασίλης Λάκης, Λουκάς Βύντρα, Γιάννης Ταραλίδης, Νίκος Καράμπελας, Bernard Barnjak, Κώστας Νεμπεγλέρας, Zoran Slišković.

Ο σύλλογος του Πύργου, είχε την τύχη να καθοδηγείται κατά καιρούς από ικανούς τεχνικούς, όπως οι:

Σάκης Τσιώλης, Αrie Haan, Γιάννης Κυράστας, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Οι κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία της ομάδας:

 Παίκτης Ομάδα Transfer fee
Loukas Vyntra  Panathinaikos Athens  520.000 ευρώ
Centre Back   Super League   
Giannis Taralidis  Olympiacos Piraeus  313.000 ευρώ
Defensive Midfield   Super League   
Miltiadis Sapanis  Panathinaikos Athens  104.000 ευρώ
Central Midfield   Super League   

 

Η έδρα του Πανηλειακού είναι το Δημοτικό Στάδιο Πύργου, το οποίο χωράει 6.750 θεατές και χτίστηκε το 1978, με την τελευταία ανακαίνιση να έχει γίνει το 2000. Ιδιοκτήτης του σταδίου είναι ο δήμος Πύργου, ο οποίος το έχει παραχωρήσει στον Πανηλειακό.

Το σήμερα

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, σημασία έχει το ποδοσφαιρικό σήμερα της ομάδας, που είναι αλλαγμένο σε σχέση με το πως ήταν πριν.

Νέος προπονητής της ομάδας, ο Πέτρος Δημήτριου τάσσεται υπέρ της προώθησης νέων ποδοσφαιριστών και την ανάδειξη  παικτών από τις ακαδημίες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα μελλοντικά.

Πάνω σε αυτή τη λογική, η διοίκηση του Πανηλειακού επένδυσε στο εγχώριο στοιχείο, αποκτώντας κυρίως νεαρούς παίκτες.

Η σημαντικότερη προσθήκη της ομάδας ήταν ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Ανδρέας Σταματής, ενώ απαρατήρητη δεν περνάει η απόκτηση του  Αργεντινού, Νίκολας Βιγιαφάνε, ο οποίος  για τρία χρόνια (2006-09) ήταν μέλος της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ έχει ποδοσφαιρικές παραστάσεις και από το πρωτάθλημα της Χιλής και οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Ο Πανηλειακός, δεν ενισχύθηκε μόνο σε παίκτες, αλλά φρόντισε και για τη διοικητική του ισχύ, προσθέτωντας τον Βασίλη Γκαγκάτση, ένα πραγματικό ποδοσφαιράνθρωπο, που ανέλαβε γενικός διευθυντής της ομάδας και έχει την πλήρη εποπτεία για τα οργανωτικά θέματα του συλλόγου.

Η ομάδα του Πύργου, δεν σταμάτησε εκεί, αφού ενέταξε στο δυναμικό της τον πρώην «πράσινο», Γιάννη Καλλιτζάκη, που ανέλαβε υπεύθυνος των ακαδημιών, καθώς και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος.  Τα λόγια του, «ο βασικός στόχος μας είναι να μπούμε στην τετράδα των πλέι – οφ της ανόδου», οριοθετούν τις φετινές επιδιώξεις των Πυργιωτών.Εισιτήρια διαρκείας

Πρόκειται για τα οικονομικότερα εισιτήρια των τελευταίων ετών, παρότι η ομάδα θα παίζει φέτος στη Β' Εθνική, με την τιμή τους να ανέρχεται σε 150 ευρώ, (με κόστος εισιτηρίου ανά αγώνα δηλαδή, σε αυτήν, περίπου 11 ευρώ), ενώ υπάρχουν και φθηνότερα των 100 ευρώ, (ο κάτοχος του εισιτηρίου σε αυτές περίπου πληρώνει μέσο όρο 7,5 ευρώ ανά αγώνα).

Μπάτζετ

Το συνολικό κόστος της ομάδας ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ, όπως αποτιμάται σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tranfermarkt».

Το ρόστερ του Πανηλειακού 2013 - 2014

 

Παίκτης/ Θέση/ Ηλικία Αξία (ευρώ)
Maniatis, Konstantinos / Goalkeeper (GK), 30 Years 100.000 €
Pitkas, Vangelis / Goalkeeper (GK), 30 Years 200.000 €
Kyriakopoulos, Georgios / Goalkeeper (GK), 23 Years 50.000 €
Óscar /Defence (CB), 33 Years  
Kolokas, Giannis / Defence (CB), 28 Years 100.000 €
Kalaitzidis, Miltiadis / Defence (LB), 24 Years 100.000 €
Konstantinidis, Konstantinos / Defence (LB), 33 Years 100.000 €
Martinos, Dimitrios / Defence (RB), 22 Years 150.000 €
Frangis, Konstantinos / Defence (RB), 25 Years 100.000 €
Thomopoulos, Nikolaos / Defence (RB), 25 Years 150.000 €
Litsos, Theodoros / Defence (RB), 28 Years 200.000 €
Stamateas, Dimitrios / Defence (RB), 21 Years 50.000 €
Ikonomakos, Michalis / Midfield , 19 Years 50.000 €
Kasneci, Leonidas / Midfield , 21 Years 50.000 €
Nouck Bong, Keynes* Midfield (DM), 19 Years -
Bitang, Clarence / Midfield (CM), 21 Years 100.000 €
Nastos, Anestis / Midfield (CM), 24 Years 200.000 €
Karapetsas, Theodoros / Midfield (CM), 23 Years 150.000 €
Georgopoulos, Giannis / Midfield (CM), 21 Years 100.000 €
Petrou, Sokratis / Midfield (CM), 34 Years 50.000 €
Frangos, Michalis / Midfield (RM), 23 Years 50.000 €
Miljevic, Kristijan * / Midfield (AM), 21 Years 300.000 €
Liosis, Antonis / Striker (RW), 30 Years 150.000 €
Tomaras, Christos / Striker (RW), 24 Years 100.000 €
Katsaros, Giannis / Striker (RW), 35 Years 50.000 €
Souleles, Fotis / Striker (CF), 23 Years 100.000 €
Spanos, Konstantinos / Striker (CF), 22 Years 50.000 €
Ndjodo, Edouard / Striker (CF), 27 Years 200.000 €
Stamatis, Andreas / Striker (CF), 20 Years 250.000 €
Diamantopoulos, Dimitrios / Striker (CF), 24 Years 150.000 €
Karachalios, Panagiotis / Striker (CF), 25 Years 100.000 €
Σύνολο 3.500.000

 

 

Φωστήρας, ο «φονέας των γιγάντων»

Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, είναι ο Φωστήρας, αφού αριθμεί 87 χρόνια ζωής, ενώ έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά το παρελθόν.

Οι μικρασιατικές καταβολές

Το ποδοσφαιρικό σωματείο του Φωστήρα Ταύρου, ιδρύθηκε το 1926 από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρασιάτες πρόσφυγες.

Αρχικό έμβλημα του συλλόγου, ήταν ο φοίνικας, ωστόσο στη συνέχεια καταργήθηκε, λόγω της σύνδεσής του με την χούντα του 1967.

Το χθες

Ο Φωστήρας μπορεί να χαρακτηριστέι και ως ο επαναστάτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς όταν άλλες ομάδες έσκυβαν το κεφάλι στις πανίσχυρες ομάδες του ΠΟΚ ( ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ ), η ομάδα των προσφύγων του Ταύρου , που ζούσαν σε… παράγκες, όρθωνε το ανάστημα της, νικώντας τους μεγάλους και παράλληλα καταλύοντας  -κατά κάποιο τρόπο- τους εξουσιαστές του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ο Φωστήρας, είναι η ζωντανή απόδειξη της πίστης για νίκη, όταν οι άλλοι θεωρούν πως είναι ακατόρθωτο.Το μεγαλείο της ομάδας φαίνεται όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα και η ομάδα του Ταύρου έχει περάσει αρκετές δύσκολες στιγμές στην ιστορία της, όμως δεν το βάζει κάτω, γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα του συλλόγου, που έχει μπολιαστεί με το χαρακτηριστικό της πάλης και του αγώνα, σαν να πρόκειται για τον τελευταίο που θα δώσει…

 
Το προσωνύμιο

Την πρώτη μεταπολεμική περίοδο κατόρθωσε να διατηρηθεί στην Α΄ κατηγορία, αφού νικούσε της μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Τότε ήταν που του δόθηκε το προσωνύμιο που διατηρεί ακόμα και σήμερα: «Φονεύς των γιγάντων».

Παίκτες που έγραψαν ιστορία τόσο με την φανέλα του συλλόγου

Ο Φωστήρας, ανέδειξε μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, από τον Μπέμπη που έκανε μετέπειτα μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, τον Δειμέζη που έπαιζε έως τα 38 του, μέχρι τον Αηδινιώτη, και τον Ελευθεράκη, που αγωνίστηκε με επιτυχία σε Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα.

Αξιόλογοι ποδοσφαιριστές δεν πέρασαν μονάχα στο παρελθόν από τον Φωστήρα, αλλά και στο πρόσφατο μέλλον, όπως οι Νίκος Σκαρμούτσος, Κώστας Κιάσσος, Γιάννης Κοντοές, Τσαρλς Σάμψον και Ηλίας Κάμπας,

Παρουσίες στην Α΄ Εθνική

 7 φορές (226 αγώνες: 61 νίκες - 60 ισοπαλίες - 105 ήττες, γκολ: 225-348).

Το γήπεδο

Έδρα του Φωστήρα είναι το γήπεδο «Σπύρος Γιαλαμπίδης», χωρητικότητας 4.000 θεατών (καθήμενων) και ανήκει στο Δήμο Ταύρου. Ονομάστηκε «Σπύρος Γιαλαμπίδης», προς τιμήν του παλιού διεθνή παίκτη του Φωστήρα.

Χτίστηκε το 1969 και το ρεκόρ θεατών είναι 11.000 στον αγώνα Φωστήρας - Ολυμπιακός το 1971. Το 2002 πραγματοποιήθηκαν έργα για την ανακατασκευή του γηπέδου. Μπορεί να θυμίζει η εικόνα του σταδίου… δεκαετία του '60, όμως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ διαθέτει μπουτίκ, καφετέρια και λέσχη της ομάδας.

Το λαμπρό παρελθόν, οδηγός για το μέλλον

Το ψηφιδωτό του σημερινού Φωστήρα, χτίζεται από το νέο του ιδιοκτήτη, Κάρολ Βαν Ντε Κέρκοφ. Ο Βέλγος επιχειρηματίας, αποτελεί τον πρώτο ξένο που επενδύει σε ελληνική ομάδα και αυτό από μόνο του, είναι ικανό για να δημιουργήσει προσδοκίες στους φιλάθλους της ομάδας του Ταύρου.

Η ομάδα του Ταύρου, καλείται να θυμιθεί το ένδοξο παρελθόν της και με παρακαταθήκη αυτό, να επιστρέψει στις συνειδήσεις του κόσμου ως μία αξιόλογη ποδοσφαιρική δύναμη.

Από το… σούρουπο, στην αυγή!

Ο σύλλογος έφτασε ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή, ωστόσο η έλευση του Βέλγου επενδυτή, Κάρλο Βαντεκέρκοφ, που χαρακτήρισε «Δώρο Θεού τον Φωστήρα», δίνει την ευκαιρία στην ομάδα, από ετοιμοθάνατη που ήταν, να… αναστηθεί!

 Ένα ακόμη στοιχείο αισιοδοξίας, είναι το γεγονός της μετατροπής της ομάδας από ΤΑΠ σε ΠΑΕ.

Ο λεγόμενος και ως «Φονέας των Γιγάντων» διαθέτει στις τάξεις του έναν έμπειρο προπονητή, τον Βέλγο Τζάκι Ματάισεν, με θητεία στην Λόκερεν και στην Γκρέμιναλ, ο οποίος θεωρείται ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες στο νέο πρωτάθλημα.

Οι μετεγραφικές κινήσεις έγιναν με γνώμονα το μέλλον, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι νεαροί σε ηλικία (σ.σ. Ζιάμπαρης, Κουσούρης, Κάργας, Βούζας). Σημαντική προσθήκη, ο 29χρονος Σωτήρης Λεοντίου, ο οποίος έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ενόψει της φετινής σεζόν.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τζάκι Ματάισεν

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΙΜ

Θωμάς Σβαρνόπουλος

Άλεξ Μούταβτζιτς

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Κάρολ Βαν Ντε Κέρκοφ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λευτέρης Χαρπατζίδης


Το ρόστερ του Φωστήρα 2013 - 2014

Παίκτης/ Θέση/ Ηλία Αξία (ευρώ) 
Moschonas, Theodoros / Goalkeeper (GK), 22 Years 100.000 €
Kaldelis, Konstantinos / Goalkeeper (GK), 21 Years 50.000 €
Menios, Symeon / Goalkeeper (GK), 22 Years 50.000 €
Ziabaris, Nikolaos / Defence (CB), 22 Years 100.000 €
Kargas, Giannis / Defence (CB), 18 Years 150.000 €
Pararas, Konstantinos / Defence (CB), 33 Years 150.000 €
Tzonis, Tryfonas / Defence (CB), 31 Years 50.000 €
Boukouris, Vangelis / Defence (CB), 25 Years 50.000 €
Kakaras, Ilias / Defence (LB), 29 Years 100.000 €
Tasoulis, Christos / Defence (LB), 22 Years 100.000 €
Kallergis, Vasilios / Midfield,  21 Years 25.000 €
Giannoulis, Dionysis / Midfield (DM), 22 Years 100.000 €
Leontiou, Sotirios / Midfield (DM), 29 Years 150.000 €
Boubas, Panagiotis / Midfield (DM), 33 Years 50.000 €
Kousouris, Kyriakos / Midfield (RM), 24 Years 25.000 €
Tsagarakis, Dimitrios / Midfield (LM), 29 Years 100.000 €
Dorovinis, Spyros / Midfield (AM), 30 Years 100.000 €
Sinani, Ivan / Striker,  25 Years 25.000 €
Secholari, Alexandros / Striker (RW), 22 Years 150.000 €
Panagiotopoulos, Giannis / Striker (CF), 27 Years 50.000 €
Giondis, Antonis / Striker (CF), 24 Years 150.000 €
Vouzas, Antonis / Striker (CF), 20 Years 100.000 €
Vavatsikos, Konstantinos / Striker (CF), 26 Years 75.000 €
Συνολική αξία 2.000.000 €

Μπάτζετ
Στο χρηματιστήριο αξιών του ποδοσφαίρου, η ομάδα του Φωστήρα αποτιμάται με 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tranfermarkt».

Εισιτήρια διαρκείας

Είσαι Φωστήρας; Απόδειξη… Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των φετινών εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας του Ταύρου, με την τιμή του να είναι 100 ευρώ.

 ******************************************************************************************************************************

Για τις άλλες επτά ομάδες του Νότιου Ομίλου, το ρεπορτάζ είναι του Βαγγέλη Παπαδημητρίου

 

Φωκικός: Επτά χρόνια ανοδικής πορείας

Η ομάδα της Άμφισσας, παρόλο που δεν είχε μία καλή περσινή χρονιά, τερματίζοντας στην 17η θέση, βάζει σαν αρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, το ζητούμενο είναι και ένα πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο προπονητής της ομάδας, Γ. Κούτσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Σ. Παπαδημητρίου σε πρόσφατες δηλώσεις του, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα 7 τελευταία χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας του Φωκικού, όπου το όνομα του Συλλόγου δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα. Παράλληλα, έχει ενημερώσει ότι ο Φωκικός, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στις φετινές του υποχρεώσεις, με ένα budget ύψους 450 χιλ. ευρώ περίπου.

Στο ρόστερ της ομάδας περιλαμβάνονται οι εξής: Λανζάνο, Μελλίσσας, Γκιμούζης, Σωρόκος, Καλαγκάνης, Ασίγκμπα, Μικέιλ, Πεχλιβανόπουλος,  Κυριάκης,  Σταματέρης, Κλήμης, Πολυχρονάκης, Τραβιένσκο, Σκαρίμπας, Ζαχαρόπουλος, Άλα, Μπούργκος, Λέσσης, Φράγκος, Γεωργουσόπουλος,  Καραμπελούσης, Θέος, Τζέκος, Ουόρντεν.

Σε πρόσφατη ειδική τελετή, η διοίκηση του Φωκικού ανακοίνωσε τους τέσσερις μεγάλους χορηγούς της. Πιο συγκεκριμένα, η ''S&B Βιομηχανικά Ορυκτά'', είναιμία ελληνική πολυεθνική, που δραστηριοποιείται στους τομείς διαφοροποιημένων ορυκτών και υλικών. Η Interkat, ο Όμιλος Παπαϊωάννου, με έδρα την Γραβιά Φωκίδας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευαστικών και εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η Manessis Travel, πρόκειται για το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα και τέλος το Athens Atrium Hotel, ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, όσο αφορά το γηπεδικό, εδώ και χρόνια το Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας χρησιμοποιείται δωρεάν από τον σύλλογο του Φωκικού, σε μία ένδειξη στήριξης του αθλητισμού, από την πλευρά του Δήμου.

 

Α.Ο. Χανίων: Στόχος η παραμονή

Μία από τις πολλές ομάδες, που προβιβάστηκαν στην Football League της φετινής περιόδου είναι και ο Αθλητικός Όμιλος Χανίων. Η ομάδα από την Κρήτη, βάζει ως ρεαλιστό στόχο την παραμονή και σε βάθος χρόνου, την καθιέρωση στην απαιτητική αυτή κατηγορία. Έδω και αρκετά χρόνια, ο Πρόεδρος των Χανίων, Ν. Λαγομίτζης, στηρίζει και βοηθά την ομάδα, που απαριθμεί πολλούς φίλους, από όλα τα μήκη και πλάτη των Χανίων.

Το φετινό ρόστερ αποτελείται από τους εξής παίκτες: Θεοδωρόπουλος, Μαρκαντωνάκης, Μουντρούκιο, Πότσι, Βαλλιάνος, Χατζηησαϊας, Παπατζίκος, Πιθαρούλης, Πάγκαλος, Μανωλάς, Λουκίνας, Τσάτσος, Παγώνης, Σαντριάς, Μπουντόπουλος, Γωνιωτάκης, Καμπλιώνης, Τσατσάρης, Μπονωτάκης, Βασιλόγιαννης, Μαλντονάδο, Κοσταντίνοφ, Κολάντε.

Προπονητής είναι ο Μ. Σεροπιάν.

Βασικοί χορηγοί της νεοφώτιστης στην Football League ομάδας είναι η Παγκρήτια Συνεταιρική Τράπεζα, η Psillakis Travel, η αλυσίδα supermarket Χαλκιαδάκης. Όσο αφορά την μετακίνηση, ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων και ANEK Lines συνεργάζονται εμπορικά με τον σύλλογο των Χανίων.

Η έδρα των Α.Ο. Χανιών είναι το Στάδιο Χανίων και ανήκει στην ομάδα.

 

Ηρακλής Ψαχνών: Θέλει το κάτι παραπάνω!

Η ομάδα των Ψαχνών δείχνει να έχει ενδρεωθεί στην Football League και με οδηγό την περσινή εντέκατη θέση, θα επιχειρήσει να ανέβει αργά αλλά σταθερά προς την κορυφή και συνεπώς στο όνειρο, που λέγεται Σούπερ Λιγκ. ο Πρόεδρος του Ηρακλή, Α. Κεραμίδας, γνωστός για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν για την ομάδα της γενέτειράς του, έδειξε και αυτή την χρονιά πως θέλει το κάτι παραπάνω, με την μετεγγραφή του πολύπειρου και πρώην διεθνή, Χρίστου Πατσατζόγλου, κίνηση που έκανε αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προπονητής παραμένει ο Γ. Λάμπρου, ο οποίος καλείτε να διαχειριστεί το εξής ρόστερ: Ανδρούτσος, Πουρής, Αθανασόπουλος, Ντούμας, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος, Λάμπρου, Φοντακάρο, Γκεμίσης, Γκάβαλης, Στουρνάρας, Τζανής, Κοιλιάρας, Τσίγκρος, Νικολόπουλος, Ντελέκος, Τσούτσης, Τσιμότζι, Γμπαγκουιντί, Σπανός, Κρητικός, Επιτροπάκης, Τριανταφύλλου, Πατσατζόγλου.

Στον εμπορικό τομέα, μέγας χορηγός της ομάδας παραμένει η Γενική Φυτοτεχνική, ενώ στην φανέλα της ομάδας, ο ΟΠΑΠ θα κάνει την εμφάνισή του.

Έδρα συνεχίζει να είναι το Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών, για το οποίο ο Δήμος Μεσσαπίων δεν εισπράττει τίποτα, φιλοξενώντας τον πρέσβη του Ευβοιώτικου ποδοσφαίρου, ως ένδειξη ευχαριστίας για ότι έχει καταφέρει.

 

Αχαρναϊκός: Επιστροφή, μετά από 25 χρόνια!

Ύστερα από 25 χρόνια, ο ομάδα από το Μενίδι καταφέρνει να γυρίσει στα ''σαλόνια'' της Football League. Η άνοδος αυτή, ήταν το έναυσμα για ένα καλύτερο αγωνιστικό αύριο, με τον Πρόεδρο του συλλόγου, Γ. Μωυσιάδη να επενδύει αρκετά χρήματα στην σύνθεση ενός νέου ρόστερ, το οποίο υπό τις οδηγίες του Γ. Στράντζαλη, θα παλέψει για μία νέα υπέρβαση, αυτή της Super League.

Το ανανεωμένο ρόστερ του Αχαρναϊκού έχει ως εξής: Παγούδης, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Μωυσιάδης, Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Μακρυγιάννης, Νεόφυτος, Προβατίδης, Σικαλιάς, Βλάχος, Βασιλειάδης, Ογκουνσότο, Γουέλκαμ, Ανδράλας, Μιρσέτα, Παπαδόπουλος, Σάννον, Παπαναστασίου, Παραράς, Μανάλας, Γεωργιάδης, Τάλλας, Κίτσιος.

Στο κομμάτι των χορηγών, το Κτήμα Αριάδνη, το Μπάρμπης Group, ο Παρασάλος - Είδη Υγιεινής και η Ben trans - μεταφορές στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια του Αχαρναϊκού.

Τέλος, όσο αφορά την έδρα του συλλόγου, αυτή είναι το Δημοτικό Στάδιο Αχαρνών, το οποίο και ανήκει στον εν λόγω Δήμο. Πρόσφατα, εγκρίθηκε το ποσό των 250 χιλ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου, μιας και ο σύλλογος τον οποίο φιλοξενεί, αγωνίζεται πλέον στην Football League.

 

Επισκοπή: Νεοφώτιστη, αλλά φιλόδοξη!

Η ομάδα της Κρήτης ανεβαίνει με φόρα από την Γ' Εθνική και με δύναμη την έδρα της, θα προσπαθήσει να πάρει ότι της αναλογεί από το φετινό Πρωτάθλημα της Football League. Επενδύοντας κυρίως σε ταλαντούχους νέους από τις ακαδημίες, ο Πρόεδρος του συλλόγου, Μ. Νικολιδάκης ευελπιστεί να δει το δημιούργημά του να τον δικαιώνει αγωνιστικά.

Προπονητής της Επισκοπής συνεχίζει να είναι ο Κ. Ανυφαντάκης, ο οποίος καλείται να βρεί την ιδανική εντεκάδα, μέσα από τις πολλές επιλογές που έχει στα χέρια του. Κελαϊδής Ο., Κελαϊδής Α., Καλογεράκης, Λαμπρόπουλος, Λιονάκης, Μποτωνάκης, Μαραθιανός, Κοντονένκο, Βιδάλης, Σπαθάρας, Δελήμπασης, Σουμπασάκης, Βουρβαδάκης, Ανωγειακάκης, Τάντιτς, Σελινιωτάκης, Πουλάκης, Φραντζεσκάκης, Μανουσάκης, Κονζάλες, Τριχάκης, Μαρτσάκης, Ντακούντο, Βελουάκης, Ντιαλό και Ντάρκο αποτελούν τα ''εργαλεία'', που υπάρχουν στην διάθεση του προπονητικού τιμ.

Η άνοδος στην Football League έκανε πιο ελκυστική την ομάδα, τραβώντας το ενδιαφέρον πολλών χορηγών, απαραίτητων για την εμπορική και οικονομική ενίσχυση κάθε συλλόγου. Μεγάλοι χορηγοί λοιπόν, αποτελούν οι Μότορ Όιλ και AVIN, εταιρείες που αμφότερες ανήκουν στον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ο ΟΠΑΠ, η Anek Lines, το Χωριάτικο και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta.

Το γήπεδο των κρητικών είναι πραγματικά αυτό για το οποίο περηφανεύονται, πάνω από όλα. Το ''Θ. Ι. Βαρδινογιάννης'' είναι ένα πραγματικό κόσμημα, για το κρητικό ποδόσφαιρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ανακαίνισή του, από τον Δήμο Ρεθύμνης, το 2009.

 

Παναιγιάλειος:

Το Αίγιο έχει και αυτό τον πρέσβη του στην Football League. Ο λόγος για τον Παναιγιάλειο, ο οποίος προβιβάστηκε στην δεύτερη τη τάξει εθνική διοργάνωση και κάνει τα δικά του όνειρα, αρχικά παραμονής και ύστερα ό,τι προκύψει. Πρόεδρος είναι ο Α. Ρέλλας και με τον προπονητή Ν. Κουρμπανά, κάνουν τα σχέδια για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας, με την ελπίδα για το καλύτερο δυνατό.

Το ρόστερ απαρτίζεται από τους: Λαλάης, Μπουλούμπασης, Μαυρόπουλος, Μπούνας, Γκοτσούλιας, Λαζανάς, Μπαλτίνας, Μπουρλάκης, Παπαδόπουλος Γ., Αγουρίδης, Ακπαρίδης, Σανδραβέλης, Αργυρόπουλος, Θεοφανόπουλος, Σκαρτσίλας, Διαμαντόπουλος, Παπαδόπουλος Π., Σούλης, Καραδαής, Παπαχρήστος, Αντύπας, Αλεξόπουλος.

Στο εμπορικό κομμάτι, φαίνεται να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους ιθύνοντες του συλλόγου. Μέγας χορηγός είναι η Alcatel. Και η λίστα συνεχίζεται. ΟΠΑΠ, Φροντίδα-Υγεία, Κρίνος, Expert, Fragos Tyres, Mobiline, PV Tech και Αίγιο-Χαρτική συμπληρώνουν τους χορηγούς την νέας χρονιάς.

Όσο αφορα το γηπεδικό, η έδρα του Παναιγιάλειου παραμένει το Δημοτικό Στάδιο Αίγιου, το οποίο και ανήκει στον Δήμο της πόλης.

 

Αστέρας Μαγούλας: Ρεαλιστικό όνειρο, η παραμονή!

Μετά από 33 χρόνια ζωής, η τοπική ομάδα της Ελευσίνας κατάφερε να ανέβει στην Football League. Αναμφίβολα, τόσο ο Πρόεδρος Α. Ρόκας, όσο και ο προπονητής Α. Πριόνας, από το πόστο του ο καθένας βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η άνοδος. Το ρεαλιστικό ''όνειρο'' είναι φυσικά η παραμονή και η μακροχρόνια στερέωση στην κατηγορία αυτή.

Όσο για το ρόστερ έχουμε: Μπαλασάκης, Κασμερίδης, Μητσέας, Ραπτοδήμος, Χάλαρης, Κοτίτσας, Πολίτης, Στρατομήτρος, Τριάντος, Μπούγιας, Οικονομόπουλος, Καπουράνης, Κορνελάτος, Μαρίνου, Δημητριάδης, Γκόγκας, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Αλμίρ, Αντωνόπουλος, Ασλανίδης, Έβερετ, Ιατρού, Κάστρο, Μαρτίνεθ, Στρατάκης.

Περιορισμένη αλλά δυνατή η λίστα των χορηγών του Αστέρα. Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΤΕΚΑ, αποτελούν τους μεγάλους χορηγούς του συλλόγου από την Μαγούλα.

Έδρα του Αστέρα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, το οποίο και παραχωρείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τον Δήμο.