Αντ. Σαμαράς: "Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη"

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 13:00
Αντ. Σαμαράς: "Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη"

"Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη", διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της διοίκησης της Nokia Siemens Networks.

Κατά τη διάρκειας της συνάντησης στο Μαξίμου , ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο γεγονός ότι μία «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας», όπως είπε, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της - που είναι από μόνο του θετικό νέο- αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, να συμβάλει στη ανάδειξη και εδραίωση της χώρας ως μιας περιοχής όπου το παραγωγικό μας μοντέλο θα μπορεί να βοηθά τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους επιστήμονες της χώρας που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, για να τονίσει: «Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαρίες για δουλειά, ακουμπάμε και στηριζόμαστε, επενδύουμε στις ικανότητές τους, αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας» και «με αυτές τις επενδύσεις θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση είχε σήμερα η διοίκηση της Nokia Siemens Networks (NSN)με τον κ. Σαμαρά, ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο σχεδιασμός της εταιρείας να προχωρήσει στην ενίσχυση της δραστηριότητας του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στη χώρα μας.