Scripta Manent - Παρασκήνιο

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου. Το βοήθημα θα κυμαίνεται από 200 έως και 900 ευρώ.
Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε στο 20.5% τον Σεπτέμβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2011, επισημαίνει ο οργανισμός Economist Intelligence Unit (EIU) του περιοδικού «Economist».
«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.
Νέες αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα αναρτήθηκαν μόλις τρεις μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας, ενώ η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για 15 Δεκεμβρίου. Ανατροπή για τους δικαιούχους άνω των 70 ετών.
Τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί», που είναι και το θέμα του συνεδρίου που οργανώνει η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εστιάζοντας στην σχέση των θεσμών με την οικονομία.
Περισσότερες από 2.665.516 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στον ΕΦΚΑ και έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος περί τις 1.129.756.
Την ανάγκη άμεσης αναπροσαρμογής του κοινωνικού τιμολογίου (ΚΟΤ) ηλεκτρισμού, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών που πραγματικά έχουν ανάγκη, δείχνουν τα στοιχεία για τους συστηματικούς κακοπληρωτές.
Με τον καλύτερo τρόπο μίλησε για τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση ο μεγαλοεπενδυτής Πολ Καζάριαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη επένδυση σε ελληνικό ομολογιακό χρέος.
Εφικτός θεωρείται ο στόχος για ανάπτυξη 1,6% φέτος, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ιονίων Νήσων και υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της νέας αναπτυξιακής πολιτικής είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η ταχύτερη απορρόφηση της ανεργίας με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου…
Σε πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης στην Μεγαλόπολη και την Μελίτη.
Τριπλάσια πρόστιμα θα πληρώνουν όσοι παραβάτες δηλώνουν υψηλά εισοδήματα, βάσει του νέου ΚΟΚ, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Δεν ποινικοποιούνται οι χειρονομίες των απλών οδηγών, αλλά μόνο των επαγγελματιών.
Σε δεινή θέση θα βρεθεί η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες, λόγω των ζημιών που θα επιφέρουν στις υποδομές οι φυσικές καταστροφές, και κυρίως οι πλημμύρες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν. Όχι μόνο οι ζημιές για τη χώρα μας θα μεταφραστούν σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ τη δεκαετία…
Εξηγήσεις για πολλά ζητήματα που απασχολούν το κοινό, σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, έδωσε η κυβέρνηση, μέσω χρηστικού οδηγού με ερωτήσεις και απαντήσεις που συνέταξε η ομάδα χρηματοπιστωτικού της Αντιπροεδρίας.
Σελίδα 1 από 240