Ίντερ: Σοκ από τις αποκαλύψεις Μπένγκστον

Στοίχημα - Παρασκήνιο Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 12:07
Ίντερ: Σοκ από τις αποκαλύψεις Μπένγκστον

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του πρώην παίκτη της  Ίντερ,  Μάρτιν Μπέγκτσον, σχετικά με όσα συνέβαιναν την περίοδο που ήταν στις ακαδημίες των «νερατζούρι».

Ο Σουηδός πρώην παίκτης, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα με πολλά όνειρα και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις καθώς σε ηλικία μόλις 17 ετών κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της Ίντερ και να ενταχθεί στις ακαδημίες του συλλόγου, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα, εκείνη την εποχή, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου.

Από την Έρεμπρο το να βρεθεί στην Ίντερ, ήταν ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του, που όμως αποδείχτηκε καταστροφικό για τη συνέχισή της.

Στην Ιταλία άντεξε μόλις 9 μήνες, και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να βιώσει άσχημες καταστάσεις.  Νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του.

Ως «φυλακή» περιέγραψε ο Σουηδός την εμπειρία του στις ακαδημίες της Ίντερ. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά: «Αναζητούσα τρόπο για να δραπετεύσω. Τα ξυράφια ήταν η διέξοδός μου. Έπρεπε να φύγω δεν άντεχα. Έκοψα τα χέρια μου όσο πιο δυνατά μπορούσα. Ήμουν πολύ άρρωστος, άκουγα φωνές και άρχισα να χάνω την επαφή μου με το περιβάλλον. Δεν ήξερα εάν ήταν μέρα ή νύχτα. Αυτό που θυμάμαι ήταν πως περπατούσα γύρω από ένα μεγάλο σύννεφο και δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου».

Η αρχή του τέλους, ήταν ένα περιστατικό που συνέβη με κάποιους παίκτες της ομάδας που έκαναν χρήση μαριχουάνας και είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές είτε είχαν σχέση, είτε όχι. Τα λόγια του συγκλονίζουν: «Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο προπονητικό κέντρο και έπρεπε να τιμωρήσουν κάποιους παίκτες επειδή κάπνιζαν μαριχουάνα στο μπαλκόνι. Έπρεπε όμως να τιμωρηθούν όλοι, ακόμη και οι παίκτες που δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό. Για δύο-τρεις μήνες χάσαμε την ελευθερία μας. Δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω από το σπίτι και να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους του Μιλάνου, ούτε να αγοράσουμε ψιλικά. Έπαθα κατάθλιψη καθώς αισθανόμουν κλεισμένος σε φυλακή».

Ο 17χρονος τότε Μπένγκστον, πήρε την απόφαση να στραφεί στην άλλη του μεγάλη αγάπη, την μουσική. Όμως, συνέβη κάτι που παραλίγο να του κόστιζε τη ζωή. «Μία μέρα και ενώ επέστρεψα στην Ιταλία από ένα ματς που συμμετείχα με την εθνική Σουηδίας απέναντι στη Φινλανδία διαπίστωσα πως η καθαρίστρια είχε πετάξει στα σκουπίδια όλα τα χαρτιά μου με τους στίχους και οτιδήποτε άλλο είχα στο γραφείο. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό καθώς είχα δώσει την ψυχή μου σε αυτή τη μουσική».
Ύστερα από αυτό το σκηνικό, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του. Ευτυχώς, δεν τα κατάφερε…

Μπορεί η ποδοσφαιρική του καριέρα να έλαβε τέλος, όμως στον ορίζοντα υπάρχει αυτή του μουσικού. Ο Μπένγκστον έχει σχηματίσει το ροκ γκρουπ «Waldemaar» και ζει μόνιμα στο Βερολίνο.

Οι συμβουλές που δίνει σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο είναι χρήσιμες: «Γίνονται πολλά λάθη αναφορικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους παίκτες. Θα πρέπει να έχεις δυνατό χαρακτήρα για να αντέξεις. Εγκλωβίζεσαι σε έναν άλλο κόσμο και είναι δύσκολο μετά να αντιληφθείς τι συμβαίνει έξω»

Παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες του Μπένγκστον, η Ίντερ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο αθλητισμός, σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα, και για να αντέξει κάποιος τους ρυθμούς εκτός από ταλέντο θα πρέπει να διαθέτει και δυνατό χαρακτήρα…