Εβάντερ Χόλιφιλντ: Αποσύρεται πάμπτωχος από τα ρινγκ, μετά από 30 χρόνια

Στοίχημα - Παρασκήνιο Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 15:44
Εβάντερ Χόλιφιλντ: Αποσύρεται πάμπτωχος από τα ρινγκ, μετά από 30 χρόνια

Ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος, ο Εβάντερ Χόλιφιλντ, αποσύρεται σε ηλικία 50 ετών, αφού κατάφερε να σπαταλήσει σχεδόν όλη του την περιουσία…

 Έπρεπε να φτάσει σε ηλικία 50 χρόνων για να σταματήσει το άθλημα της πυγμαχίας, ο Εβάντερ Χόλιφιλντ. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά κατόρθωσε να ξοδέψει 270 εκατ. ευρώ –όλη του την περιουσία δηλαδή- ακολουθώντας έναν τρόπο ζωής δίχως μέτρο και χωρίς να σκέφτεται  μακροπρόθεσμα τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της 30ετής διαδρομής του στο άθλημα, στέφθηκε 4 φορές πρωταθλητής βαρέων βαρών και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μέχρι σήμερα.

Ο Χόλιφιλντ αποχωρεί από την ενεργό δράση μετρώντας 44 νίκες, 10 ήττες και 2 ισοπαλίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επικρατήσει 2 φορές του μεγάλου Μάικ Τάισον.

Αξιοσημείωτο στιγμιότυπο της καριέρας του, το κομμάτι αυτιού που έχασε όταν ο Τάισον του επιτέθηκε με μανία δαγκώνοντάς τον!

«Το άθλημα ήταν καλό απέναντί μου κι εγώ ελπίζω να ήμουν το ίδιο καλός απέναντί του. Την Παρασκευή γίνομαι 50 χρονών και έχω κάνει όλα όσα θα ήθελα στο χώρο της πυγμαχίας», ήταν τα λόγια του.