Συνεχείς επαφές

Στοίχημα - Παρασκήνιο Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 16:29
Συνεχείς επαφές

Επικοινωνία με Πιλάβιο και Ιωαννίδη είχε ο Ανδρέας Δημητρέλος που προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα της συμμετοχής της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.


Καλές οι μετεγγραφικές κινήσεις και ο σχεδιασμός της νέας ομάδας, αλλά για να έχουν αντίκρισμα θα πρέπει η ΑΕΚ να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Ειδάλλως... η συμμετοχή της ομάδας στη Super League δεν είναι στο χέρι της «Ένωσης». Θα ήταν, αν είχε τα χρήματα που απαιτούνται για να βγάλει φορολογική ενημερότητα. Επειδή, όμως, δεν έχει, εξαρτάται από τις προθέσεις της ΕΠΟ και της πολιτείας.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ (και οι υπόλοιπες προβληματικές ΠΑΕ) ζητεί πίστωση χρόνου από Ομοσπονδία και Υφυπουργείο Αθλητισμού. Να μην ισχύσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης της ΕΕΑ, να της επιτραπεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να κάνει μεταγραφές δίχως φορολογική ενημερότητα και να συμπληρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μόλις περάσει από τη Βουλή (ξανανοίγει στις 27/8) η τροπολογία για την έκδοση προσωρινής ενημερότητας.

Για το θέμα αυτό ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε χθες επαφές τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Εσχάτως από τα Σπάτα έβγαινε μια απαισιοδοξία σχετικά με τη βούληση της πολιτείας να βοηθήσει τις ΠΑΕ, όταν ο περισσότερος κόσμος στην κυριολεξία δεν έχει να φάει, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για κάτι στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί φορείς και δεύτερον διότι φοβάται μήπως η υπερβολική έκταση του θέματος και η αισιοδοξία λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ.


Μέχρι το το τέλος της εβδομάδας οι επαφές του Δημητρέλου που χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα θα ενταθούν, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η συμμετοχή της ΑΕΚ στη Super League είναι ακόμα στον «αέρα» και θα είναι στον «αέρα» μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση της πολιτείας.