Σε τροχιά ανάκαμψης τα οικονομικά της Μάλαγα

Αθλήματα - Κατηγορίες Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 17:52
Σε τροχιά ανάκαμψης τα οικονομικά της Μάλαγα

Αντίδραση της Μάλαγα στην ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ που την ήθελε να βρίσκεται στις 23 ομάδες που έχουν υποστεί δέσμευση των χρημάτων τους λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Η Μάλαγα με επίσημη τοποθέτηση, διαβεβαιώνει τους οπαδούς της ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστική λύση τους.

Όπως τονίζει ο σύλλογος, τα οικονομικά θέματα που εκκρεμούν αφορούν μόνο στην αποπληρωμή φόρων καθώς τα υπόλοιπα έχουν ήδη εξοφληθεί. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όπως ενημερώσαμε τους οπαδούς μας ένα μήνα πριν, η εξυγίανση της ομάδας έχει ξεκινήσει. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων μας, ξεκινά απο τις δικές μας πηγές και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε έσοδα και έξοδα για να εκπληρώσουμε τα κριτήρια του "Financial Fair Play" που θέτει σε εφαρμογή η ΟΥΕΦΑ από το 2013».


Οι κινήσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι επιβεβαιώνουν την παραπάνω ανακοίνωση, καθώς παίκτες όπως οι Σάντι Καθόρλα και Σάλομον Ρόντον πωλήθηκαν για να καλυφθούν οικονομικά κενά. Ταυτόχρονα η πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (σε βάρος του Παναθηναϊκού) της έχει εξασφαλίσει ήδη 10,7 εκατομμύρια ευρώ με τη διοίκηση της ομάδας της Ανδαλουσίας να ελπίζει σε πρόκριση που θα φέρει ακόμη περισσότερα χρήματα στα ταμεία.