Άρσεναλ: Ο ιδιοκτήτης, εκνεύρισε τους οπαδούς, παίρνοντας 3 εκατ. λίρες από το σύλλογο

Στοίχημα - Παρασκήνιο Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 14:06
Άρσεναλ: Ο ιδιοκτήτης, εκνεύρισε τους οπαδούς, παίρνοντας 3 εκατ. λίρες από το σύλλογο

Την μήνη μεγάλης μερίδας οπαδών του συλλόγου προκάλεσε ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε, λόγω του ότι έλαβε ποσό 3 εκατ. λιρών (3,85 εκατ. ευρώ ) από τα ταμεία του κλαμπ.

Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό της ποδοσφαιρικής εταιρείας για τη σεζόν 2013-14, ένα ποσό 3 εκατ. λιρών δόθηκε στην εταιρεία KSE LLC -ιδιοκτησίας Κρένκε - για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς των μίντια και της επικοινωνίας.

Αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο τους πιστούς των «Κανονιέρηδων», όπως τουλάχιστον φαίνεται από μηνύματα στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ, είναι πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην αύξηση 3% που υπέστησαν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Γενικότερα, η Άρσεναλ είναι ο σύλλογος που παραδοσιακά διαθέτει τα ακριβότερα εισιτήρια στην Πρέμιερ Λιγκ. Βλέποντας, οι οπαδοί, την περαιτέρω αύξηση να καταλήγει στις τσέπες του ιδιοκτήτη δεν μπορούν παρά να διαμαρτυρηθούν για ακόμα μία φορά.

Η ανταπάντηση από κύκλους προσκείμενους στον αμερικανό ιδιοκτήτη, ο οποίος ποτέ δεν έχει λάβει μέρισμα από τις επαγγελματικές ομάδες που ελέγχει στις ΗΠΑ (Ντένβερ Νάγκετς μπάσκετ και Σεντ Λούις Ραμς φούτμπολ), αναφέρουν πως τα χρήματα αυτά θα καταλήξουν σε όσους υπάλληλους της KSE LLC έχουν εργαστεί με επιτυχημένα αποτελέσματα σε πρότζεκτ που αφορούν την Άρσεναλ .

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο Κρένκε είχε υπερτονίσει την διαφορετικότητα του ευρωπαϊκού με το αμερικανικό σύστημα ιδιοκτησίας ομάδων, ή μάλλον καλύτερα τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα οι οπαδοί.

Στις ΗΠΑ είναι πολύ φυσιολογικό ένας ιδιοκτήτης να παίρνει χρήματα από ένα σύλλογο από την στιγμή που επενδύει σε αυτόν. Στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού, η πλειοψηφία των οπαδών θεωρεί πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει κυρίως να ρίχνουν λεφτά στις ομάδες και σε καμία περίπτωση να «βγάζουν».