H «Μπουντεσλίγκα» χάνει πάνω από 100.000 οπαδούς της το Σαββατοκύριακο λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών!!

Στοίχημα - Παρασκήνιο Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 20:17
H «Μπουντεσλίγκα» χάνει πάνω από 100.000 οπαδούς της το Σαββατοκύριακο λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών!!

Η απεργία των σιδηροδρομικών στην  Γερμανία, τινάζει στον αέρα την μετακίνηση των οπαδών των ομάδων από πόλη σε πόλη και αυτοί θα είναι πάνω από 100.000 φίλοι του ποδοσφαίρου, που θα ήθελαν να ταξιδέψουν με τρένο.


Μάλιστα πολλοί εξ αυτών είχαν βγάλει ήδη τα εισιτήριά του, κυρίως αυτοί της Βέρντερ Βρέμης, που πάνε κατά χιλιάδες κι εκτός έδρας και ήθελαν να πάνε στο Μόναχο, για τον αυριανό αγώνα με την Μπάγερν, αλλά πολύ περισσότερο οι φίλοι της Χέρτα Βερολίνου, που είναι εφοδιασμένοι μέχρι και με ειδικά ετήσια εισιτήρια με την DB (Deutsche Bahn), καθώς η εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας, είναι η βασική χορηγός της ομάδας.

Η απεργία των σιδηροδρομικών που ξεκινά από αύριο τα ξημερώματα (στις 2πμ), και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα τα ξημερώματα (στις 4πμ), προφανώς κι επηρεάζει πολλούς ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου, αλλά πολύ περισσότερο τους οπαδούς, που μετακινούνται  με τρένο, καθ΄ότι τα λεωφορεία είναι πανάκριβα και δη τα ενοικιαζόμενα από πράκτορες, πούλμαν.

Όπως σε όλη την κεντρική Ευρώπη κι Αγγλία, αλλά περισσότερο στην Γερμανία, ο κόσμος χρησιμοποιεί συχνά το τρένο, επηρεάζονται τα μάλλα, από την εν λόγω απεργία. Ειδικά οι οπαδοί των ομάδων, οι οποίοι κάνουν τις εκδρομές τους, με την άνεση κι άνετη μετακίνησή τους, με το τρένο. Περισσότεροι από 100.000 οπαδοί του ποδοσφαίρου χρησιμοποιούν κάθε Σαββατοκύριακο το τρένο για τη βόλτα τους στο γήπεδο και τώρα το φέρουν βαρέως, όμως…

«Το GDL- συνδικάτο εργαζομένων σιδηροδρομικών -  λυπάται για την ταλαιπωρία αυτή. Ειδικά όμως λυπάται για τους φίλους του ποδοσφαίρου, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για όλους, που ενώνει τον κόσμο, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι δεν γίνεται αλλιώς. .», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GDL στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (SID) και ζητά την κατανόηση τους. «Οι συνάδελφοί μας πρέπει να δώσουν με σαφήνεια το μήνυμα προς τους εργοδότες, που τους στερούν τη συλλογική τους σύμβαση και τα νόμιμα αιτήματά τους στις διαπραγματεύσεις. Δεν παίρνουν από λόγια και η μόνη γλώσσα που ξέρουν είναι αυτή που πρέπει να την καταλάβουν, η απεργία».

Κατόπιν αυτού οι φίλοι της Βέρντερ Βρέμης, πρέπει να διανύσουν πάνω από 700 χιλιόμετρα , αλλά είναι αμφίβολο αν θα μετακινηθούν οι 6.500 απ΄αυτούς που έχουν πάρει εισιτήρια για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους, στο Μόναχο. Εκεί, όπου συνήθως οι «πράσινοι» της Βρέμης, παίρνουν καλό αποτέλεσμα από την Μπάγερν, είτε επί εποχής Ρεχάγκελ, είτε επί Σάαφ, αλλά τώρα είναι στον «πάτο» της βαθμολογίας και οι «Βαυαροί» στην  πρώτη θέση.

«Πολλοί από τους οπαδούς μας είναι από το Βορρά για να έρθουν με τα λεωφορεία, και το ταξίδι τους , εν αντιθέσει με το τρένο, θα τους κοστίσει πολύ ακριβά», δήλωσε Τζούλια Εμπερτ, επικεφαλής του τμήματος εισιτηρίων στους φιλάθλους, αλλά και υπεύθυνη για τις μετακινήσεις τους, μέσω της ομάδας. «Έχουμε επίσης πολλούς υποστηρικτές στο νότο ή στην ανατολή, αλλά προφανώς κι αυτοί θα ήθελαν περισσότερο με τρένο να ταξιδέψουν, για την άνεση και την σιγουριά τους… Τώρα όμως ούτε αυτούς πιθανότατα να μην τους έχουμε κοντά μας», κατέληξε η Τζ.. Εμπερτ.

Ως εκ τούτου, πολλοί οπαδοί θα πρέπει μάλλον να μείνουν σπίτια τους και να μην πάνε να υποστηρίξουν τις ομάδες τους, στα εκτός έδρας παιχνίδια τους γι αυτό το Σαββατοκύριακο. Ηδη ακυρώθηκαν και τα ειδικά δρομολόγια τρένων, που είναι μόνον για τους οπαδούς, όπως αυτά που θα πήγαιναν από το Μένχενγκλάντμπαχ και την Βόρεια Ρηνανία, προς την Κάτω Σαξωνία και δη το Αννόβερο, όπου θα πήγαιναν οι οπαδοί της Γκλάντμπαχ, αλλά και αυτοί της Βόλφσμπουργκ προς το Φράϊμπουργκ, ή της Λεβερκούζεν προς την Στουτγκάρδη.

Μάλιστα κάποιοι οπαδοί της Γκλάνμπαχ….το έριξαν σε χιουμοριστικά μηνύματα λέγοντας, πως ότι και να γίνει, εμείς θα πάμε στο Αννόβερο, είτε με …ποταμόπλοια, είτε με μηχανές και μοτοποδήλατα…  «Αννόβερο ερχόμαστε»,  λένε τα «πουλάρια».