Οι Ισπανοί, πετάνε έξω από τα γήπεδα τη βία και τους οργανωμένους οπαδούς

Στοίχημα - Παρασκήνιο Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 17:20
Οι Ισπανοί, πετάνε έξω από τα γήπεδα τη βία και τους οργανωμένους οπαδούς

Μετά το θάνατο του οπαδού της Λα Κορούνια, που ενεπλάκη στα επεισόδια πριν την αναμέτρηση με την Ατλέτικο και το περιστατικό με το αντικείμενο που δέχτηκε o Mέσι, στον αγώνα με τη Βαλένθια, οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν δράση, για να προστατέψουν το προϊόν τους.

Άμεση είναι η αντίδραση των αρμοδίων του ισπανικού ποδοσφαίρου, μετά τα θλιβερά επεισόδια, που διαδραματίστηκαν πριν το χτεσινό αγώνα ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Λα Κορούνια, αφού συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της Πριμέρα Ντιβιζιόν, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και άλλοι φορείς, οι οποίοι άνοιξαν “πόλεμο” με τους οργανωμένους οπαδούς.

Το πρώτο μέτρο που αποφάσισαν, για να διώξουν τους οργανωμένους από τα γήπεδα είναι το κλείσιμο των κερκίδων, όπου συνήθως βρίσκονται. Με αυτό το μέτρο, όπως υποστήριξαν θα είναι πο εύκολο να καταπολεμήσουν τη βία. “Θα λάβουμε σκληρά μέτρα, όπως το να κλείσουμε τα μέρη των γηπέδων στα οποία βρίσκονται πάντα οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κι επικεφαλής της σημερινής σύσκεψης, Μιγκέλ Καρδινάλ.

Επίσης αποφασίστηκε να συσταθεί μια ειδική επιτροπή, η οποία θα μελετήσει την κατάσταση που επικρατεί και θα προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Σε ότι έχει να κάνει με το περιστατικό στο Μεστάγια και τη ρίψη αντικειμένου στο Μέσσι, η ίδια η Βαλένθια καταδίκασε το περιστατικό και ξεκαθάρισε ότι θα ψάξει τον ένοχο και θα τον τιμωρήσει με διά βίου αποκλεισμό από το γήπεδό της. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ακριβώς είχε πράξει και η Βιγιαρεάλ με τον οπαδό που είχε κάνει ρατσιστική επίθεση στο Νεϊμάρ.