Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

Στοίχημα - Παρασκήνιο Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 13:37
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου-Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων ποδοσφαιριστών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών να προχωρήσει σε απεργία των ποδοσφαιριστών στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου, προέβη σε δημόσια υποστηρικτή παρέμβασή.

«Οι ποδοσφαιριστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι με πενιχρές απολαβές, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας» αναφέρει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει παράλληλα ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες έχουν, καταστατικά, δεσμευτεί για τη δημιουργία εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα καλύπτει μέρος των αναγκών των ποδοσφαιριστών στις περιπτώσεις πτώχευσης ομάδων και κατάπτωσης των επαγγελματικών συμβολαίων. «Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου προβλέπεται από τα καταστατικά των Super League και Football League, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα βήματα» επισημαίνει η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των ποδοσφαιριστών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλει στην κατεύθυνση της θετικής επίλυσης του ζητήματος, για την αποκατάσταση έστω και ενός μικρού τμήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων» σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή προτίθενται, στο πλαίσιο αυτό, να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μία πραγματική λύση στο θέμα και να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό.