Έρευνα στους λογαριασμούς Αλ. Κούγια και Δ. Γιαννακόπουλου

Στοίχημα - Παρασκήνιο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 14:10
Έρευνα στους λογαριασμούς Αλ. Κούγια και Δ. Γιαννακόπουλου

Επείγουσα έρευνα τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγια, και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός,Δημ. Γιαννακόπουλου ζητά η Εισαγγελία.

Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν την περίπτωση εμπλοκής των δύο ανδρών στην υπόθεση παράνομου στοιχήματος στη Μαλαισία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», είναι κατεπείγον, έχει συνταχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και είναι υπογεγραμμένο από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αριστοτέλη Κορέα. Το έγγραφο ζητά την ολοκλήρωση της έρευνας εντός είκοσι ημερών.

Σύμφωνα με νομικούς, η έρευνα είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 3-2 το Μάρτιο του 2008. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι πριν από μερικούς μήνες, πρώην διαιτητής ισχυρίστηκε ότι «γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας μπάσκετ στοιχημάτισε σε ήττα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς, αποκομίζοντας κέρδη με παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία», ενώ εμφανίστηκαν και πολλά σχετικά δημοσιεύματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι ώρας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Οι δύο αναφερόμενοι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο θέμα, με τον κ. Κούγια να δηλώνει: «Ουδέποτε έχω παίξει στοίχημα και πιθανόν η κακόβουλη ανάμειξη του ονόματος μου έγινε, επειδή είμαι νομικός σύμβουλος του κ. Γιαννακόπουλου».