Να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σκέφτεται ο Δ. Γιαννακόπουλος - Η αντίδραση του νυν προέδρου

Στοίχημα - Παρασκήνιο Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 19:45
Να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σκέφτεται ο Δ. Γιαννακόπουλος - Η αντίδραση του νυν προέδρου

Σοβαρές σκέψεις να στηρίξει οικονομικά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ή ακόμα και να αναλάβει, έμμεσα ή άμεσα, τη διοίκησή του, φέρεται να κάνει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. (upd2-19:45) Να παραιτηθεί άμεσα, αν είναι να εμπλακεί διοικητικά με τον Ερασιτέχνη ο κ. Γιαννακόπουλος, δήλωσε πρόθυμος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος.

Τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διανύει περίοδο «ισχνών αγελάδων», καθώς τα χρέη παλαιότερων εποχών έχουν γονατίσει, οικονομικά, τον σύλλογο. Η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπαλτάκο, προσπαθεί να εξυγιάνει τα οικονομικά του «Τριφυλλιού», αλλά την ίδια ώρα τα τμήματα των δημοφιλή σπορ δεν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, με τους τίτλους να πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά στον Ολυμπιακό (με μερικές εξαιρέσεις στον ΠΑΟΚ).

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» του Sport Fm 94,6, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες κινητικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκέφτεται σοβαρά να στηρίξει μια νέα προσπάθεια για τον Ερασιτέχνη, με οικονομικό αρωγό τον ίδιο, έτσι ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Την ίδια στιγμή, ο ισχυρός άνδρας του τμήματος μπάσκετ των «Πρασίνων» δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις -το αντίθετο μάλιστα- με την οικογένεια Μπαλτάκου και φυσικά με τον ίδιο τον Δημήτρη Μπαλτάκο, άρα ένα «μπάσιμο» στον Ερασιτέχνη με ταυτόχρονη αποχώρηση της νυν διοίκησης θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν προσωπική νίκη.

Επιπροσθέτως, μην ξεχνάμε πως αν τα κυβερνητικά πλάνα για μετακόμιση του Παναθηναϊκού (Ερασιτέχνη και ποδοσφαιρικού) στο Γουδή πάρουν σάρκα και οστά, τότε όποιος ελέγχει τον Ερασιτέχνη θα έχει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις αφού θα έρχεται σε απευθείας επαφή με τις κρατικές αρχές.

Ακόμα φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν σκέφτεται να αναλάβει ο ίδιος ή να στηρίξει οικονομικά ένα άλλο πρόσωπο.  Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει αλλαγή διοίκησης θα πρέπει να γίνει μέσω εκλογών. Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε πως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του κ. Γιαννακόπουλου πήγε στα γραφεία του συλλόγου προκειμένου να ζητήσει χίλιες αιτήσεις εγγραφής μέλους. Από τη στιγμή που τα ενεργά μέλη (που να είναι εντάξει στις ταμειακές του υποχρεώσεις) είναι κάποιες εκατοντάδες, τα νέα μέλη θα μπορούν εύκολα να αναδείξουν διοίκηση στις επόμενες εκλογές.

Η υπόθεση έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να δούμε πότε και αν τελικά υπάρξουν κάποιες πιο ξεκάθαρες εξελίξεις.

 

Δημήτρης Μπαλτάκος: Αν ο Γιαννακόπουλος θέλει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό… παραιτούμαστε αύριο

Την πρόθεση της νυν διοίκησης να παραιτηθεί άμεσα αν επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον του κ. Γιαννακόπουλου για τον Ερασιτέχνη, εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM ο Δ. Μπαλτάκος! «Θα το θεωρήσω προσωπική επιτυχία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκου στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις 1.000 αιτήσεις που ζητήθηκαν σήμερα: «Πραγματικά ήρθε ένας κύριος στα γραφεία του Ερασιτέχνη και ζήτησε χίλιες αιτήσεις, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ασφαλώς ποιος τον έστειλε. Για πρακτικούς λόγους βέβαια δεν μπορούν να του δοθούν τόσες πολλές, ενώ δεν γνώριζε μάλλον ότι είναι πιο απλό να μπεις στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού και να εγγραφείς μέλος από εκεί. Να αναφέρω όμως ότι δεν υποννοώ σε καμία περίπτωση ότι είναι άνθρωπος του κ. Γιαννακόπουλο αυτός ο κύριος που ήρθε. Αν θέλει ο κ. Γιαννακόπουλος να αναλάβει τον Ερασιτέχνη, δεν χρειάζεται να τυπώσει αιτήσεις γιατί προφανώς δεν θα πάμε σε εκλογές με κάποιον απέναντί του. Εμείς θα παραιτηθούμε αμέσως εφόσον αποφασίσει να μπει και ευχόμαστε να γίνει κάτι τέτοιο, θα το θεωρήσω και προσωπική μου επιτυχία να επιστρέψει στον Ερασιτέχνη αυτή την εποχή η οικογένεια Γιαννακόπουλου».

Για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Ερασιτέχνη: «Είναι λιγότεροι από 300 τη δεδομένη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Μιλάω στον σταθμό σας αυτή τη στιγμή επειδή είναι μια είδηση που μεταφέρατε εσείς από εδώ νωρίτερα και βεβαίως δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο. Μας χαροποιεί πολύ αυτό το ενδεχόμενο, κανένας Παναθηναϊκός δεν αρνείται ότι η προοπτική να αναλάβει τον Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Η διοίκηση των οπαδών ας την πούμε που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια διοίκηση σωτηρίας, διαχειριστική θα έλεγα, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο στόχος ήταν να μην καταλήξει ο σύλλογος στο Πρωτοδικείο»

Θεωρώ δεδομένο εγώ και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι η εμπλοκή του κ. Γιαννακόπουλου θα σημάνει αυτόματα εκμηδένιση του χρέους, αύξηση του μπάτζετ και μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και θα νικάει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατόν με την ιστορία και το όνομα που έχουν η οικογένειά του και αυτός να μπουν στον Ερασιτέχνη για να χάνουν από τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ απέναντί του, το γνωρίζουμε και μας θλίβει, αλλά δυστυχώς είμαστε περισσότερο διαχειριστές και προσπαθούμε να κρατήσουμε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, δηλαδή την απομείωση του χρέους και τη διαχείριση της τρέχουσας κατάστασης. Θα παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπου θα τα πούμε και πιο αναλυτικά».

Για τυχόν όρους που θέτει ο Ερασιτέχνης και το γήπεδο στο Γουδή: «Πρόκειται για μια απίστευτα θετική εξέλιξη αν ισχύει και μακάρι μέχρι τη συνέντευξη Τύπου που προανέφερα να μας προλάβει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το γεγονός αυτό. Δεν θέτουμε απολύτως κανέναν όρο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η δική μας πρόθεση είναι να κτιστεί το νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στου Γουδή, η υλοποίηση αυτού όμως είναι άλλο ζήτημα. Από ότι γνωρίζω και ο κ. Γιαννακόπουλος έχει δεσμευθεί με τοποθέτησή του ότι συμφωνεί με αυτό το project και πιστεύω ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά το έργο αν αναλάβει, με τις μεγάλες δυνατότητες και την εμπειρία του».