Ντόρτμουντ: H Κερδοσκοπία πίσω από την επίθεση - Συνελήφθη ύποπτος

Στοίχημα - Παρασκήνιο Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 10:49
Ντόρτμουντ: H Κερδοσκοπία πίσω από την επίθεση - Συνελήφθη ύποπτος

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Ντόρτμουντ, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία διευκρινίζοντας ότι το κίνητρο της ενέργειας δεν ήταν «τρομοκρατικό», αλλά οικονομικό.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έδωσε εντολή για τη σύλληψη σήμερα 21 Απριλίου 2017 ενός γερμανορώσου υπηκόου, 28 ετών, του Σεργκέι Β., από πράκτορες της (επίλεκτης μονάδας) GSG9», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος, ο οποίος κερδοσκοπούσε επί της πτώσης της αξίας της μετοχής της ομάδας, ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος την ημέρα της επίθεσης στοιχημάτισε στην πτώση της μετοχής της Μπορούσια. Το στοίχημα «έκλεισε» διαδικτυακά στο δωμάτιο που είχε κλείσει ο ύποπτος στο ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενούσε και τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και από το οποίο αναχώρησαν για την αναμέτρηση με την ομάδα του Μονακό.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θεωρεί ότι ο ύποπτος ήλπιζε σε κέρδη από την πτώση της μετοχής της BVB, η οποία θα κατέγραφε πιθανότατα σημαντική μείωση σε περίπτωση που οι παίκτες της ομάδας τραυματίζονταν ή έχαναν τη ζωή τους. Ο ύποπτος διέμενε σε δωμάτιο στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου, από όπου είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου έγινε η βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ.