Μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Καζακστάν

Στοίχημα - Παρασκήνιο Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 21:11
Μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Καζακστάν

Μνημόνιο συνεργασίας στον αθλητισμό, καθώς και τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η οποία μάλιστα αποτελεί την πρώτη διακήρυξη που γίνεται στη νεότερη εποχή, με βάση τα πρότυπα των αρχαίων χρόνων, υπέγραψε με το Καζακστάν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην ασιατική χώρα ο κ. Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και να ενημερωθεί για τον τρόπο αξιοποίησης και λειτουργίας τους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προσκάλεσε τον Καζάκο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Saken Mussaibekov, να επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 35ου Μαραθωνίου που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Νοέμβριο. Ο Saken Mussaibekov ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του και αποδέχτηκε την πρόσκληση, επισημαίνοντας πως το Καζακστάν διαθέτει υψηλού επιπέδου ομάδα πόλο η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα για προπονήσεις. Εκδήλωσε δε έντονο ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Επίσης ανέφερε ότι με χαρά θέλει να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας, καθώς είχε παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ τέλος ενδιαφέρθηκε για τη δυνατότητα ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης Καζάκων αθλητών στη χώρα μας. Οι δυο Υπουργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

 

Πηγή: amna.gr/sport