Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός: Το πλάνο του Δ. Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ - Όλες οι πληροφορίες

Στοίχημα - Παρασκήνιο Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 12:38
Παναθηναϊκός: Το πλάνο του Δ. Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ - Όλες οι πληροφορίες

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η παρουσίαση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενός συγκεκριμένου πλάνου για την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και για τη γενικότερη «ένωση» όλων των τμημάτων του «Τριφυλλιού». Προχωρημένες οι σκέψεις και οι επαφές.

Η ανάρτηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία αποκάλυψε το ενδιαφέρον του για την ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου, ήταν μόνο η αρχή, αφού ήταν το έναυσμα για τη γνωστοποίηση πολλών και διάφορων πληροφοριών γύρω από τις σκέψεις του γνωστού επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα. Πάντως, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του κ. Γιαννακόπουλου, σύντομα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, με τον ίδιο να προχωρά σε ανακοινώσεις σχετικά με το πλάνο που έχει για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρουσιάζοντας τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», συμφερόντων του κ. Γιαννακόπουλου, το πλάνο δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά με τη σύσταση του PAO Foundation, μία μεγάλη ένωση όλων των τμημάτων του συλλόγου, αλλά και συσπείρωση όλων Παναθηναϊκών δυνάμεων (οικονομικών και μη), που θα φέρουν το «Τριφύλλι» σε νέα, καλύτερη εποχή. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για προχωρημένες κινήσεις και επαφές με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να αποχωρήσει από το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς και άλλους επιχειρηματίες που θα συνδράμουν στο πρότζεκτ. 

Ο κ. Αλαφούζος έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να απεμπλακεί, ωστόσο θέλει να το κάνει μόνο όταν και εάν εξασφαλίσει την επόμενη ημέρα της ομάδας. Μεταξύ των συνεργατών των δύο ανδρών υπάρχει καθημερινός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να επιλύεται κάθε ζήτημα που προκύπτει, με την πλευρά Αλαφούζου να θεωρεί το ενδιαφέρον του Γιαννακόπουλου σοβαρό και συγκροτημένο.

Φυσικά θα πρέπει ακόμα να γίνουν αρκετά πράγματα και να ικανοποιηθούν κάποιες προϋποθέσεις για να έχουμε οριστικές εξελίξεις. Πολύ σημαντικός είναι ο έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ, προκειμένου ο υποψήφιος επενδυτής να ξέρει την ακριβή οικονομική κατάσταση. Η ΠΑΕ έχει σημαντικά χρέη (ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ) και παίζει κομβικό ρόλο το πόσα θα πληρώσει ο κ. Αλαφούζος και πόσα θα αναλάβει η πλευρά Γιαννακόπουλου.

Η μεγαλύτερη προϋπόθεση της πλευράς Γιαννακόπουλου, πάντως, είναι να συστεγαστούν όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού σε κατάλληλες εγκαταστάσεις σε ΟΑΚΑ ή Γουδή. Το πρότζεκτ της Παναθηναϊκής Πολιτείας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με την ελπίδα να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια γήπεδο στο Γουδή, όπου πρόκειται να μετακομίσει σύσσωμη η Παναθηναϊκή Πολιτεία.

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι επαφές με τους υποψήφιους επιχειρηματικούς συμπαίκτες του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα αναλάβει μόνος αυτό το τεράστιο πρότζεκτ. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός γκρουπ από ισχυρούς επιχειρηματίες που θα συνδράμουν στο εγχείρημα. Ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί το «ρόστερ», με κάποιους να έχουν δεχθεί, άλλους να το σκέφτονται και μερικούς να έχουν απαντήσει αρνητικά.