Διαφώνησαν Αλαφούζος - Γιαννακόπουλος για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ/ Τέλος στις συζητήσεις

Στοίχημα - Παρασκήνιο Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 13:30
Διαφώνησαν Αλαφούζος - Γιαννακόπουλος για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ/ Τέλος στις συζητήσεις

(UPD2 13:20) Χωρίς θετικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, με θέμα την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ να ενημερώνει πως δε θα υπάρξουν νέες επαφές.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος απέτυχαν να βρουν τη χρυσή τομή έτσι ώστε οι μετοχές της ΠΑΕ να περάσουν στην πλευρά Γιαννακόπουλου, με τελικό στόχο τη δημιουργία του PAO Foundation, μίας ένωσης όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού. Τον πρόεδρο της ΠΑΕ συνοδεύει ο κ. Ξύδης, που είναι το «δεξί του χέρι» στα οικονομικά, ενώ τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ ο εξ απορρήτων του στα οικονομικά, κ. Κωνσταντινίδης.

Οι δύο παράγοντες του «Τριφυλιού» δε συμφώνησαν για το ποιος θα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της «πράσινης» ΠΑΕ, με συνέπεια το όλο εγχείρημα να αποτελέσει παρελθόν, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ενημέρωσε πως τα χρέη το τελευταίο διάστημα διπλασιάστηκαν στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν ακόμα δεσμεύσεις που χρεώνουν το κλαμπ με 30 εκατ. Η φημολογία που είχε αναπτυχθεί πως ο κ. Αλαφούζος θα αναλάμβανε νε πληρώσει όλα τα χρέη αποδείχθηκε πως δεν ισχύει, με τον κ. Γιαννακόπουλο να τονίζει πως πρότεινε να πληρώσει ο ίδιος τα 15 εκατ. και να αναλάβει όλα τα μελλοντικά έξοδα, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει βάλει 40 εκατ. στον Παναθηναϊκό, κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί, ενώ ενημερώνει πως πλέον όλες οι δυνάμεις του θα κατευθυνθούν προς το να πάρει η ΚΑΕ τη χρήση του κλειστού του ΟΑΚΑ, ώστε να γίνει ακόμα πιο ισχυρή.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε το αν θα υπάρξει αντίστοιχη δήλωση από την πλευρά του κ. Αλαφούζου, καθώς και πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 16:00 στη Λεωφόρο, για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γιαννακόπουλος:

«Όταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος».