Έρχεται και στην Σούπερ Λιγκ η χρήση βίντεο!

Στοίχημα - Παρασκήνιο Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 16:32
Έρχεται και στην Σούπερ Λιγκ η χρήση βίντεο!

Πολύ πιθανό να δούμε το VAR και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ο Γιώργος Βασιλειάδης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Την πρακτική που ακολουθείται πλέον από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη αναμένεται να ακολουθήσει η Σούπερ Λιγκ, με τη χρήση του video assistant referee (VAR). Πρόκειται, δηλαδή, να υπάρχει χρήση βίντεο για να διαλευκαίνονται άμεσα οι αμφισβητούμενες φάσεις και να διορθώνονται λανθασμένες υποδείξεις ή παραλήψεις παραβάσεων.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το VAR, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές έτσι ώστε να εφαρμοστεί και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, πιθανότατα από τις αρχές του δευτέρου γύρου.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού, θα αποφασιστεί η σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει τις διαδικασίες εφαρμογής του VAR, ενώ θα πρέπει να προγραμματιστούν και σεμινάρια στους διαιτητές. Πάντως το κόστος της χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά και των ανθρώπων που θα την εφαρμόσουν, είναι αρκετά μεγάλο και μένει να φανεί πώς θα εξασφαλιστούν οι πόροι για την καθιέρωσή της.