Αντι-πρόταση της FIBA στην Ευρωλίγκα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Στοίχημα - Παρασκήνιο Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 18:37
Αντι-πρόταση της FIBA στην Ευρωλίγκα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Την πρότασή της στην Ευρωλίγκα, για να λυθεί το θέμα με τις παράλληλες αγωνιστικές της διοργάνωσης με τα προκριματικά του Παγκόσμιου κυπέλλου, κατέθεσε η FIBA.

Σημαντικό βήμα, για την επίλυση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί με την παράλληλη διεξαγωγή αγώνων Ευρωλίγκας με προκριματικά Μουντομπάσκετ, έκανε η FIBA.

Λίγες ημέρες μετά την πρόταση της Ευρωλίγκας για πλήρη αλλαγή στο καλεντάρι και την διεξαγωγή των διεθνών διοργανώσεων, η ομοσπονδία έκανε αντι-πρόταση.

Η πρόταση, προβλέπει τις εβδομάδες 20-27 Νοεμβρίου 2017 και 19-25 Φεβρουαρίου, η Ευρωλίγκα να αλλάξει τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων της από Πέμπτη και Παρασκευή σε Τρίτη, ώστε την Τετάρτη να επιστρέφουν οι παίκτες στη βάση τους, την Πέμπτη να ενσωματώνονται στις Εθνικές και να γίνουν οι αγώνες των προκριματικών ημέρα Παρασκευή.

Παράλληλα, με δεδομένο πως δε θα διεξάγονται πρωταθλήματα το σαββατοκύριακο, Κυριακή και Δευτέρα των ίδιων εβδομάδων να γίνεται ξανά παιχνίδι προκριματικών.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σίγουρα φορτώνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα των παικτών που ουσιαστικά από πέντε διπλές αγωνιστικές θα έχουν επτά, αλλά τουλάχιστον δίνει τη δυνατότητα οι Εθνικές ομάδες να είναι πλήρεις.

 

Πηγή: sportfm.gr