Το ελληνικό μπάσκετ στηρίζει την εκστρατεία ''Be active''

Στοίχημα - Παρασκήνιο Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 22:06
Το ελληνικό μπάσκετ στηρίζει την εκστρατεία ''Be active''

Στην «εκστρατεία» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ''Βe Active'' συντάσσονται μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες του ελληνικού μπάσκετ, με στόχο να παρακινήσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας στην άσκηση και στον αθλητισμό.

Ο αρχηγός της «χρυσής» εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 2005, Μιχάλης Κακιούζης, οι «χρυσοί» στο Ευρωμπάσκετ του 1987 Νίκος Λινάρδος και Μιχάλης Ρωμανίδης, οι Κώστας Τσαρτσαρής και Αντώνης Φώτσης που συνέδεσαν την αθλητική καριέρα τους με τον Παναθηναϊκό, η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια που έπαιξε στο WNBA, Αναστασία Κωστάκη, αλλά και ο προπονητής ποδοσφαίρου και παλαίμαχος διεθνής, Βαγγέλης Βλάχος  θα παίξουν μαζί με περίπου 270 παιδιά, μαθητές της Α΄Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των 105ου και 107ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις, και βόλει του Αττικού Άλσους, την Τετάρτη (27/9) από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Με την καθοδήγηση και των γυμναστών της Γ.Γ.Α. τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του προγράμματος Be Active 2017, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μία από τις 200 εκδηλώσεις που κορυφώνονται εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου και στις οποίες παίρνουν μέρος εκατοντάδες αθλητικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, σχολεία και σύλλογοι γονέων, δήμοι και κοινωνικοί φορείς.

Σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας καλούνται μέσω της άσκησης και του αθλητισμού να οικοδομήσουν μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.