ΟΥΕΦΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία υπέρ της ισότητας

Στοίχημα - Παρασκήνιο Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 15:13
ΟΥΕΦΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία υπέρ της ισότητας

Ολοκληρώνεται σήμερα, στους αγώνες του Europa League, η δράση της UEFA που άρχισε στις 5 Οκτωβρίου, για το περίφημο EqualGame, την εκστρατεία  της ευρωπαικής ομοσπονδίας, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους και ότι υπάρχει σεβασμός στην ισότητα μεταξύ των εθνοτήτων, του φύλου, της ηλικίας, της σεξουαλικότητας, της σωματικής ικανότητας και των κοινωνικών διαφορών.

Οι δραστηριότητες είχαν προγραμματιστεί σε συνολικά 58 αγώνες στο Champions League, στο Europa League και στο Champions League Γυναικών. Οι παίκτες και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές τις διοργανώσεις δίνουν τη στήριξή τους, δεσμευόμενοι να αγωνιστούν για τον τερματισμό των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο. Τα βίντεο που προβάλλονται σε γιγαντιαίες οθόνες στα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη, οι ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου και τα παιδιά που βρίσκονται στο γήπεδο φορώντας μπλουζάκια με την φράση #EqualGame, κάνουν γνωστή την προσπάθεια και ενθαρρύνουν όλους να συμμετέχουν. Όπως παρατηρήθηκε κι εχθες στον αγώνα του Ολυμπιακού στην Βαρκελόνη, οι ομάδες συμμετέχουν σε μια φωτογραφία με τους διαιτητές, κρατώντας ταμπέλες #EqualGame.

«Είμαι ενθουσιασμένος και προσφέρω την πλήρη υποστήριξη της UEFA για τις εβδομάδες δράσης στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, το μεγαλύτερο κίνημα του ποδοσφαίρου για κοινωνική αλλαγή στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντρ Τσεφερίν. «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη δέσμευσή μας προκειμένου να κάνουμε τη διάκριση ένα φαινόμενο του παρελθόντος και να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία στο παιχνίδι», πρόσθεσε.

Ο κύριος στόχος των εβδομάδων δράσης είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο καθώς και η ανάπτυξη νέων ιδεών και πρακτικών που μπορούν να αποκλείσουν τον ...αποκλεισμό. Το έργο αποσκοπεί στην άμεση συμμετοχή 100.000 ατόμων στις δραστηριότητές του, οι οποίες πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Το #EqualGame είναι μια εξέλιξη της προηγούμενης προσπάθειας της UEFA RESPECT «Όχι στον ρατσισμό». Η UEFA, θέλει να  παραμένει αφοσιωμένη στον αγώνα κατά του ρατσισμού και να επεκτείνει την εκστρατεία της για να καλύψει και άλλες πτυχές, όπως η καταγωγή, το φύλο, η ηλικία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

«Η νέα πρωτοβουλία #EqualGame θα βοηθήσει στην προσέγγιση της ποδοσφαιρικής κοινότητας και θα διασφαλίσει ότι οι αξίες όπως η ένταξη, η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση των διακρίσεων συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του οράματος και των πεποιθήσεων της UEFA», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της UEFA.