Η Ελλάδα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Νοτιοκορεάτες

Αθλήματα - Κατηγορίες Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 14:19
Η Ελλάδα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Νοτιοκορεάτες

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παραδόθηκε το μεσημέρι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην Οργανωτική Επιτροπή της Πιονγκτσάνγκ, η Ιερή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018.

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη διαδικασία αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των επερχόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Φλόγα ξεκίνησε το νέο της ταξίδι πριν από μερικές μέρες από την Αρχαία Ολυμπία και ύστερα από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έφτασε στην Αθήνα και σήμερα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Πλέον η Φλόγα έχει πάρει το δρόμο προς τη Νότια Κορέα, όπου θα συνεχιστεί η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης στις 9 Φεβρουαρίου.

 

 

Τη Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στο πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιονγκτσάνγκ Λι Χίι Μπεόμ, με την παρουσία στο Παναθηναϊκό Στάδιο πλήθους επισήμων και άνω των 15.000 θεατών που καταχειροκρότησαν εξαιρετικά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν καθώς και την καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της Ολομέλειας της ΕΟΕ κ.α.