Συνεχίζονται, με απόφαση του ΣτΕ, τα έργα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Στοίχημα - Παρασκήνιο Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 18:26
Συνεχίζονται, με απόφαση του ΣτΕ, τα έργα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα την αίτηση 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει, κατά της κατασκευής του γηπέδου και του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού  «Αγιά Σοφιά».

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις αδειοδότησης και δόμησης του έργου. Υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι από την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου, κ.λπ., θα επέλθει επιδείνωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο, με την υπ΄ αριθμ. 347/2017 απόφαση αναστολής του, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι ο ισχύον χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου και επομένως είναι υποχρεωτική. Εξάλλου, στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε από πολλών ετών το γήπεδο της ΑΕΚ που αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση αναστολής, και σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν θα γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή-αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί από τα ίδια πρόσωπα.

Για την «Ένωση» είναι η τρίτη διαδοχική δικαίωση του έργου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια νομική θωράκιση από το ΣτΕ. Εξυπακούεται πως με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν σταματούν τα έργα στο γήπεδο, ενώ η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ για την κύρια δίκη.