«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρέχει μια ευκαιρία στην ελληνική οικονομία να γυρίσει σελίδα μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και να οικοδομήσει μια ισχυρή ανάκαμψη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο τζίρος κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα.

Στην ίδρυση ενός νέου κόμβου εξυπηρέτησης ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω των υπηρεσιών του «Greek International Desk», προχωρά η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, στη Βουλγαρία.

(upd)Η ανάπτυξη και η φυγή της χώρας προς τα εμπρός περνάει μόνον μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, στη εκδήλωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου, στο Χρηματιστήριο.

Αύξηση κατά 421 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τον Μάιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών με αποτέλεσμα το συνολικό τους υπόλοιπο να φθάσει τα 119,415 δισ. ευρώ από 118,994 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου.

Τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους έχουν ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ των 217 τρισ. δολαρίων, εξαιτίας δανείων ύψους 3 τρισ. δολαρίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως ανέφερε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προειδοποιώντας για κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές από τις βραχυπρόθεσμες αποπληρωμές χρέους.

(upd)Τη δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να συμβάλει στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας διατύπωσαν από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της τράπεζας, τόσο ο πρόεδρός της Γιώργος Χαντζηνικολάου όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε χθες στη βαθμίδα B3 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου τους, καθώς και της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση και τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της ΔΕΗ.

Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ συζητήθηκαν στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με εκπροσώπους της κοινοπραξίας DIEP - Belterra- Terminal Link, μετά την ανακήρυξή της ως προτιμώμενου επενδυτή για το 67% των μετοχών του Οργανισμού.

Η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να βοηθήσει στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Τζόναθαν Τέιλορ.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ανάπτυξη 1,7% για το  σύνολο του 2017 αναμένουν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που συνεπάγεται επιτάχυνση της ανάπτυξης 2,6% στο 2ο εξάμηνο, κάτι που όπως σημειώνουν δημιουργεί ισχυρή αφετηρία και για τη μεσοπρόθεσμη τροχιά της οικονομίας.

Σελίδα 1 από 625