Το 2017 θα κλείσει για την Κύπρο με ρυθμό ανάπτυξης περί το 3,5% εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αρχικά ήταν πιο συντηρητικές οι εκτιμήσεις για 2,9%.

Ένα ακόμη θετικό βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρείται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επιτυχημένη έξοδο στις διεθνείς αγορές που ακολούθησε.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε απόψε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε 'B-' από 'CCC', γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία, την αντιμετώπισή της από τις αγορές, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός και για τράπεζες και επιχειρήσεις.

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, που υποχωρούν στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ισπανία, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Fitch σήμερα το βράδυ. Οι τράπεζες στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Τα προ κρίσης επίπεδα προσεγγίζει ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης στην Ευρωζώνη. Στο 2,2% ενισχύθηκε η ετήσια μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2017, σχολιάζουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο τεύχος «7 ημέρες Οικονομία» και αναφέρονται και στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 7μηνο της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,378 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου,  έναντι ελλείμματος 1,807 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 κατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Στο 7μηνο το Δημόσιο πλήρωσε 1,1 δισ.  ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αυξημένη ήταν σήμερα η ζήτηση για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης της ευρωζώνης, μετά την επίθεση στην Ισπανία και τις ανησυχίες για τον Τραμπ. Σήμερα ο οίκος Fitch αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 17:56

ΟΛΘ: Στο 5% η συμμετοχή της Lansdowne

Στο 5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της Lansdowne Partners International Limited στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.

Πτώση κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 2,29%. Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα η συναλλακτική δραστηριότητα.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 11:32

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,08% και διαμορφώνεται στα 1,1762 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 129,303 γιεν, στο 0,9122 με τη στερλίνα και στο 1,1366 με το ελβετικό φράγκο.

Ρεπορτάζ με τίτλο «Η Καρλσρούη αμφισβητεί τη βοήθεια της ΕΚΤ» και υπότιτλο «Συνταγματικό Δικαστήριο: το πρόγραμμα δανεισμού της ΕΚΤ πήγε μακριά» δημοσιεύει η σημερινή έντυπη έκδοση της Süddeutsche Zeitung.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, πάνω από τα επίπεδα των 840 μονάδων και το τζίρο ενισχυμένο, μία ημέρα μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου. Τα Jumbo ξεχώρισαν με άνοδο 8,62%. Κέρδη άνω του 3% για ΕΛΠΕ, Aegean και Εθνική.

Πτώση κατέγραψε σήμερα το ευρώ, υποχωρώντας πρόσκαιρα κάτω από το 1,17 δολάριο, καθώς πηγές άφησαν να εννοηθεί ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δεν θα χρησιμοποιήσει την ομιλία του στο συνέδριο Τζάκσον Χολ της FED την επόμενη εβδομάδα για να σηματοδοτήσει αλλαγή στην πολιτική της τράπεζας.

Σελίδα 1 από 641