Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 17:50

ΧΑ: Υψηλό 18 μηνών/ Μηνιαία κέρδη 6,92%

Σε νέα υψηλά 18 μηνών, πάνω από τα επίπεδα των 710 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος. Εβδομαδιαία κέρδη 6,05%, μηνιαία 6,92%.

Αύξηση κατά 271,εκατ. στα 17,4 δισ. ευρώ σημείωσε η ακαθάριστη αποταμίευση το 2016. Η αύξηση προήλθε από τη διεύρυνση της δημόσιας αποταμίευσης (5,5 δισ.) και από τη συρρίκνωση της ιδιωτικής (5,2 δισ.), αναφέρoυν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο τεύχος «7 ημέρες Οικονομία».

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 13:40

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάρτιο

Αύξηση κατά 278 εκατ. ευρώ παρουσίασαν  οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, τον Μάρτιο έναντι μείωσης κατά 750 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,1% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα. Στα 119,3 δισ. το συνολικό τους ύψος.

Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναστέλλεται από σήμερα 28 Απριλίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΑΕΓΕΚ, με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε ένα χρονικό ορίζοντα περίπου τριών ετών από σήμερα, τα αποτελέσματα του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών τραπεζών θα είναι ορατά σε όλη τη δομή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό τόνισαν επιτελικά στελέχη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4 digital finance forum.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank κατέγραψε υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2017, επωφελούμενη από την ανάκαμψη των συναλλαγών ομολόγων και τις χαμηλότερες δαπάνες για παραβατικές της συμπεριφορές του παρελθόντος.

Η Attica Bank, υπερβαίνοντας εγγενείς αδυναμίες αλλά και γενικότερες δυσχερείς καταστάσεις στην ελληνική οικονομία, ακολουθεί πιστά το Πλάνο Αναδιάρθρωσής της, όπως αυτό εκπονήθηκε από τη νέα της Διοίκηση. Θωρακίζεται η χρηματοοικονομική της θέση, οι προσπάθειες εξυγίανσης ήδη αποδίδουν, ενώ το 2016 μείωσε δραστικά τις ζημίες της και στο πρώτο εφετινό τρίμηνο είναι ορατά τα θετικά αποτελέσμα της.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 17:34

ΧΑ: Επιλεκτική κατοχύρωση κερδών

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων.  Οι επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις διαπραγματεύσεις, προχώρησαν σε επιλεκτική κατοχύρωση κερδών, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις (5,20%).

Το «πράσινο φως» για την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2016, η οποία θα γίνει στις 9 Μαΐου 2017, άναψε η 17η τακτική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μέρισμα που θα λάβουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ είναι 0,72 ευρώ - ήδη έχουν εισπράξει με τη μορφή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της Ευρωζώνης εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι «οι κίνδυνοι στο μέτωπο της ανάπτυξης έχουν περιοριστεί σημαντικά».

Κατά 100 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), γεγονός που αντανακλά τη σταθεροποίηση των ροών καταθέσεων.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 15:10

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια

Στα ίδια επίπεδα, όπως αναμενόταν, άφησε τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Επιπλέον αμετάβλητες παρέμειναν και οι βασικές παράμετροι του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Σελίδα 1 από 605