Εν αναμονή των ανακοινώσεων Εθνικής- Eurobank

Τράπεζες - Χρήμα Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 11:29
Εν αναμονή των ανακοινώσεων Εθνικής- Eurobank

Την ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα της πρότασης εξαγοράς της Eurobank, αναμένει από το απόγευμα με εύλογο ενδιαφέρον η αγορά. Θα ακολουθήσει αντίστοιχη ανακοίνωση και από την Εurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο-τρία σημεία ακόμη που θα πρέπει να διευκρινιστούν μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών τραπεζών, τα οποία αυτήν την ώρα γίνεται προσπάθεια να συγκεραστούν, ώστε να είναι ταυτόσημες οι ανακοινώσεις, ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όροι ανταλλαγής έχουν συμφωνηθεί και ότι μένει ακόμα -αν δεν έχει ήδη συμφωνηθεί- προς διευθέτηση το επίμαχο θέμα, του ποιος αναλαμβάνει τι από τα ηγετικά στελέχη των δύο τραπεζών.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες,οι προτεινόμενοι όροι ανταλλαγής δεν κρίνονται ικανοποιητικοί για την τράπεζα του ομίλου Λάτση. Επίσης, άγνωστο παραμένει αν στην όλη συμφωνία περιλαμβάνεται και το το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατά το υγιές τουλάχιστον τμήμα του.

Θυμίζουμε ότι έντονες φήμες κυκλοφόρησαν από το πρωί για επικείμενο deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank.

Από τις 5 το απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις και κυρίως να κοινοποιηθεί από την Eθνική τράπεζα η πρόταση εξαγοράς της Eurobank.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. λίγο πριν το μεσημέρι, προχώρησε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο τραπεζικών μετοχών από σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.