Τραπεζικοί «γάμοι - fast track», λόγω ανακεφαλαιοποίησης

Τράπεζες - Χρήμα Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 08:46
Τραπεζικοί «γάμοι - fast track», λόγω ανακεφαλαιοποίησης

Πολύ πριν τις εξελίξεις μεταξύ Alpha Bank - Εμπορικής και Εθνικής - Eurobank, το «www.sportandbusiness.gr» πρώτο κατέγραψε τις προηγηθείσες κινήσεις ξένων θεσμικών και Ελλήνων εφοπλιστών, που φωτογράφησαν τους τραπεζικούς «γάμους».

Είναι γεγονός ότι οι εδώ και χρόνια οι επιδιωκόμενοι γάμοι στον τραπεζικό κλάδο, που μονίμως αναγγέλλονταν και ποτέ δεν προχωρούσαν, τώρα κάτω από την ασφυκτική πίεση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησής τους παίρνουν σάρκα και οστά.

Με δεδομένες -αλλά όχι βέβαιες λόγω προϊστορίας- τις συζητήσεις μεταξύ Alpha Bank και Credit Agricole για την Εμπορική και τις προχωρημένες -αν όχι ολοκληρωθείσες ήδη- συζητήσεις Εθνικής και Eurobank, το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα ανατρέπεται πλήρως.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η εξαγορά της καλής ATEbank από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξαγορά και της Γενικής Τράπεζας, ενώ το Τ.Τ. πρόκειται και αυτό να σπάσει στα δύο και, εκτός απροόπτου, το υγιές τμήμα του να ενταχθεί στο υπό αναγγελία ενιαίο σχήμα Εθνικής - Eurobank. Αγοραστή όμως ψάχνει και η πορτογαλική BCP για την εδώ θυγατρική της Millennium Bank.

Στη συνέχεια θυμίζουμε τα τρία επίμαχα δημοσιεύματα για την Εθνική και την Alpha, όταν μάλιστα άλλοι καταστροφολογούσαν για τον τραπεζικό κλάδο και «έβλεπαν» τις όποιες εξελίξεις από το νέο έτος.

Η ρελάνς της Εθνικής

ΕΤΕ: Εφοπλιστική Τράπεζα Ελλάδος!

Ποιοι χτίζουν θέση στην Alpha Bank