ΕΤΕ - Eurobank: Oφέλη από το deal για επενδυτές, πελάτες, οικονομία

Τράπεζες - Χρήμα Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 19:19
ΕΤΕ - Eurobank: Oφέλη από το deal για επενδυτές, πελάτες, οικονομία

Η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας θα ενισχυθεί μέσα από τη δημιουργία μιας ισχυρής και με βάση τα διεθνή δεδομένα τράπεζας, τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ Εθνικής και Eurobank.

Το γεγονός αυτό θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ οφέλη θα αποκομίσουν και οι πελάτες, καθώς η νέα τράπεζα, λόγω μεγέθους και υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί, θα έχει τη δυνατότητα γρηγορότερης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Όσο αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες της νέας τράπεζας, η διοίκηση της Εθνικής υποστήριξε ότι «οι συνέργειες που θα προκύψουν σε συνδυασμό με το ισχυρό μέγεθος της τράπεζας, θα μειώσουν την εξάρτηση από τα κεφάλαια του ΤΧΣ, ωστόσο θα αποτελέσουν την βάση για την προσέλκυση διεθνών επενδυτών».

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, έγινε σαφές ότι οι λεπτομέρειες του νόμου θα δημοσιοποιηθούν τον επόμενο μήνα καθώς «η διαδικασία για την οριστικοποίηση των όρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο».

«Στόχος μας είναι η νέα τράπεζα να αποτελέσει ένα πολύ καλό επενδυτικό story για τους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Χριστοδούλου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, απαντώντας στις ερωτήσεις των ξένων αναλυτών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, όπως δήλωσε η διοίκηση της ΕΤΕ στην τηλεδιάσκεψη.