Άμεση ανακεφαλαιοποίηση και αυτονομία του ΤΤ, ζητούν οι εργαζόμενοι

Τράπεζες - Χρήμα Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 17:09
Άμεση ανακεφαλαιοποίηση και αυτονομία του ΤΤ, ζητούν οι εργαζόμενοι

Την άμεση ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τη συνέχιση της αυτόνομης πορείας του ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος.

Ο κ. Δεληχάτσιος μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος, με θέμα «Η θέση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο Τραπεζικό τοπίο και ο ρόλος του στην Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας», επεσήμανε ότι «ουδέποτε μέχρι σήμερα το ΤΤ έχει επιβαρύνει το Δημόσιο, ενώ αντίθετα το Δημόσιο έχει εισπράξει από το ΤΤ, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 3,5 δισ. ευρώ».


«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, «το σκανδαλώδες σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μετόχων τους ενώ, ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ, είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων».

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «ότι το ΤΤ είναι μη βιώσιμο, σε άλλες χώρες μπορεί να είχαν και ποινικές συνέπειες».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να περιφρουρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΤΤ και των ΕΛΤΑ», επεσήμανε η κ. Βαλαβάνη, προσθέτοντας ότι οι απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περιείχαν ψευδή επιχειρήματα.

Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Στουρνάρα ότι το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο. Θα θέσουμε το θέμα του ΤΤ στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε το ΤΤ να περιληφθεί στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, είπε ο κ. Πρωτόπαπας. Μετά, θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία ή να συμμετάσχει οικειοθελώς στις διεργασίες που γίνονται στο τραπεζικό σύστημα, συμπλήρωσε.

Από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο βουλευτής Νότης Μαριάς τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει ξεπούλημα του ΤΤ όπως έγινε στην περίπτωση της ATEbank.

Εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, το μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, Παναγιώτης Κατηφές είπε ότι, ως κόμμα, το ΚΚΕ στέκεται αντίθετο στις ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Συνομοσπονδία είναι στο πλευρό του ΤΤ και τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας και ανακεφαλαιοποίησης του και ενός ισχυρού δημόσιο τραπεζικού πυλώνα.