«Βλέπει» Ευρώπη τώρα η JP Morgan

Αγορές - Χρηματιστήρια Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 20:51
«Βλέπει» Ευρώπη τώρα η JP Morgan

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η JP Morgan βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες σε ευρωπαϊκές μετοχές και δίνει δύο ισχυρά πλεονεκτήματα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Ο διεθνής χρηματιστηριακός οίκος, σε πρόσφατη ανάλυσή του, αναφέρει μετά από αρνητικές διαπιστώσεις πολλών ετών, ότι υπάρχει πλέον μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές στην Ευρώπη. Ουσιαστικά, η JP Morgan σπάει το δικό της πολυετές «εμπάργκο» προς τους ευρωπαϊκούς τίτλους και επανέρχεται δριμύτερη, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη παρουσιάζει πλέον αξιόλογες μετοχικές επιλογές.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, στην σελίδα 18 της ανάλυσης, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πλέον το φθηνότερο Ρ/Ε στην Ευρώπη, με 9,4 το 2012, αλλά συγχρόνως εμφανίζει και την υψηλότερη μερισματική απόδοση, της τάξης του 13,9%.

Εκτιμάται, ότι και η ίδια η ανάλυση της JP Morgan και οι αναφορές της στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχουν επηρεάσει τις επιλογές των ξένων θεσμικών, γεγονός που ήδη έχει καταγραφεί στο Χ.Α., με τη σημαντική ενίσχυση του ημερήσιου τζίρου και με τις τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, όχι μόνον τραπεζών, αλλά και μετοχές εταιρειών προς αποκρατικοποίηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με +1,58% έκλεισε το Χ.Α. Εκτός Χ.Α. και η Elbisco »