Ποιοι χτίζουν θέση στην Alpha Bank

Τράπεζες - Χρήμα Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 11:46
Ποιοι χτίζουν θέση στην Alpha Bank

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ίδια την τράπεζα, αλλά κατ’ επέκταση και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από διεθνείς επενδυτές, αποτελούν οι αγορές μετοχών της Alpha Bank από την εταιρεία Lyxor.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «www.sportandbusiness.gr», το τελευταίο διάστημα έχει χτίσει σημαντική θέση η εταιρεία Lyxor International Asset Management. Η Lyxor, είναι θυγατρική του ομίλου Societe Generale και τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της ανέρχονται σε 74,5 δισ. ευρώ.

Ακριβώς αυτό το στοιχείο, δηλαδή το μέγεθός του αγοραστή κάνει ακόμα πιο σημαντική και ουσιαστική την κίνησή του να επενδύσει στην Alpha Bank, καθώς μάλιστα συνεχίζει τις αγορές μετοχών της.

Σημαντική θέση στην Alpha Bank κατέχει επίσης και το Blackrock Fund Advisors, θυγατρική του ομώνυμου ξένου οίκου που έκανε τους ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες.

Σταθερός μέτοχος, βέβαια, στην Alpha Bank παραμένει το Κατάρ (QIA), το οποίο κατέχει σερί το 4,6% της τράπεζας, εδώ και αρκετά πλέον χρόνια.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, λόγω μικρότερου χαρτοφυλακίου κρατικών ομολόγων, η τράπεζα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, έναντι των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.