Η Black Friday απογείωσε και το bitcoin

Τράπεζες - Χρήμα Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 10:28
Η Black Friday απογείωσε και το bitcoin

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέρριψε το εικονικό νόμισμα bitcoin, χάρη στην ώθηση από την καθιερωμένη ημέρα καταναλωτικού αμόκ, Black Friday.

Το bitcoin έφτασε το Σάββατο μέχρι και τα 8.725,13 δολάρια, μετριάζοντας ωστόσο στη συνέχεια τα κέρδη του κοντά στα 8.674 δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinDesk. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin στις ΗΠΑ, Coinbase, απέκτησε περίπου 1000.000 νέους λογαριασμούς την Τετάρτη και Πέμπτη, λόγω Thanksgiving, με το σύνολο να ανέρχεται στο επίπεδο ρεκό των 13,1 εκατομμυρίων.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ) εφίστησε την προηγούμενη εβδομάδα την προσοχή των επενδυτών και των επιχειρήσεων σχετικά με την αρχική προσφορά άντλησης κεφαλαίων εικονικών νομισμάτων, τύπου bitcoin. Διαβάστε αναλυτικά εδώ τους κινδύνους εξαπάτησης και απώλειας αρχικού κεφαλαίου.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.