Το Bitcoin ανακάμπτει ύστερα από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας

Τράπεζες - Χρήμα Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 17:44
Το Bitcoin ανακάμπτει ύστερα από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας

Επέστρεψε το χαμόγελο σε όσους έχουν επενδύσει χρήματα σε Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, το οποίο σήμερα δείχνει να ανακάμπτει ύστερα από μία πολύ αρνητική εβδομάδα.

Τον τελευταίο χρόνο το Bitcoin έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση ανάμεσα στα θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού, ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με την οικονομία και τις επενδύσεις. Και πως αλλιώς θα γινόταν αφού το γνωστό κρυπτονόμισμα και μέθοδος πληρωμής έχει καταφέρει από την αρχή του έτους να εικοσιπλασιάσει την τιμή του, σκαρφαλώνοντας από τα περίπου 1.000 δολάρια έως τα 19.666 δολάρια στις 17 Δεκεμβρίου στο Bitstamp, μία εκ των πλέον αξιόπιστων πλατφορμών συναλλαγών Bitcoin.

Από εκείνη τη στιγμή, όμως, άρχισε να καταγράφει μεγάλες απώλειες, σε σημείο η εβδομάδα που πέρασε να χαρακτηριστεί η χειρότερη μετά το 2013. Το νόμισμα έχασε σχεδόν το 30% της αξίας του, φτάνοντας σε ένα σημείο της Παρασκευής να αξίζει 11.159 δολ. Ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε και σήμερα το Bitcoin πήρε ξανά την ανηφόρα, με την αξία του αυτήν τη στιγμή (17:11) στο Bitstamp να έχει ανέλθει στα 15.751 δολάρια.

Κι ενώ το ψηφιακό νόμισμα επιχειρεί να ανακάμψει από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, νέες προβλέψεις για την πορεία του έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενόψει της έλευσης του 2018.

«Το bitcoin θα σκαρφαλώσει μέχρι και τα 60.000 δολάρια το 2018», προβλέπει ο Julian Hosp, συνιδρυτής και πρόεδρος της TenX, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, όπως προειδοποίησε ο ίδιος, καθώς μετά την άνοδο έρχεται παραδοσιακά η πτώση, το ψηφιακό νόμισμα, με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό που θα φτάσει ως τα 60.000 δολάρια, θα… κατρακυλήσει στη συνέχεια στα επίπεδα των 5.000 δολαρίων!