Μετα από πολύμηνες, πράγματι, διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση βρίσκεται ουσιαστικά εντός των ορίων μιας συμφωνίας με τους θεσμούς, από την οποία μπορεί και ισχυρίζεται βασίμως ότι σε 2 περίπου χρόνια, θα έχει τη δυνατότητα η χώρα να εξέλθει από την Επιτροπεία και την πολυετή και καταστροφική ύφεση. Ναι, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως, αλλά και η εν συνόλω, τι θα κάνουν τώρα χωρίς (καθημερινές!) εκλογές; Οι εθισμένοι της εξουσίας, δεν μπορούν να κουλάρουν, θέλουν τη... δόση τους!

Συγχαρητήρια στην νέα αμερικανική κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή (μας) Ένωση και σε όσους υποστηρίζουν χρόνια-με έργα αθέατα ή ακόμα και ανοιχτά-και χρηματοδοτούν αυτό το εγκληματικό μίγμα, ''αντιφρονούντων'', οπαδών της Αλ Κάιντα, άλλων παρακλαδιών και αιρέσεων της, αλλά και του ίδιου του ISIS στη Συρία. Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ρωσία, είναι αποκαλύπτικά και δείχνουν την προβοκάτσια που στήθηκε και αυτές που ετοιμάζουν...

«Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε επίθεση»! Ακούστηκε κι αυτό από ορισμένους μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της Εθνικής με την αντίστοιχη του Βέλγιο. Αν δεν πρόκειται απλώς για κακεντρέχεια έχει νόημα να σταθούμε στην αδυναμία της Εθνικής να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής της μπάλας.

Aντί άλλης απάντησης στον ΣΕΒ, η παρούσα αναδημοσίευση. Ένας ΣΕΒ, που επιμένει και πάλι μονόπλευρα, μονότονα και υποκριτικά ότι, μόνο οι ξένες επενδύσεις των 100 δισ. θα σώσουν τη χώρα, ''λησμονώντας'' ότι τα περισσότερα μέλη του έχουν μεταφέρει τα εκατομμύρια των καταθέσεών τους εκτός Ελλάδας. Εκατομμύρια, τα οποία τα έβγαλαν στη χώρα τους, βέβαια... Η αποστομωτική απάντηση προέρχεται μάλιστα από ένα κορυφαίο μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας!

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 19:11

Εχει υποχρέωση να περάσει...

Γράφει ο

Η υποχρέωση δεν προκύπτει γενικά και αόριστα, η επειδή ο Ολυμπιακός πρέπει να ρεφάρει για την αποτυχία του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Προκύπτει επειδή η τουρκική Οσμανλίνσπορ είναι μια μέτρια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες επιθετικές αρετές και μια μάλλον ηρωική ανασταλτική λειτουργία.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τα ακριβή αίτια, ούτε τις μύχιες επιδιώξεις της ηγεσίας της ΝΔ ως προς τους πραγματικούς στόχους του ταξιδιού του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας του προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση, με τους λιγότερο δυσμενείς όρους. Αναρωτιέμαι, όμως, δεν υπάρχει στοιχειώδης λογική ή η αναμονή για την κατάλειψη της εξουσίας μωραίνει;

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 16:10

Οι Αλκυονίδες ημέρες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Γράφει ο

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Δικέφαλος του Βορά έχει επιστρέψει στις νίκες τις οποίες συνδυάζει με παραγωγικές εμφανίσεις και πολλά γκολ.

Θα μπορούσε να είναι τίτλος σεναρίου πολιτικής ταινίας, αλλά δυστυχώς πρόκειται για την ωμή ελληνική πραγματικότητα, που αφορά στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσται, πολύ περισσότερο όμως αφορά στο προσεχές μέλλον αυτής της χώρας και των πολιτών της: ''Aξιολογώντας'' τις... εκλογές, τη διαπλοκή, τα ΜΜΕ και το αύριο!

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 22:23

Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει…

Γράφει ο

Ηταν φανερό από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος: Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, βρισκόταν συχνά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, πιο πολλές ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 22:36

Κι αυτοί, έργο Μπέντο είναι…

Γράφει ο

Αποτελεί κοινό μυστικό, πως η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού δεν ενθουσιάζεται με αυτόν που κάθεται στον πάγκο της ομάδας τους. Του καταλογίζουν πως ο Ολυμπιακός παίζει μέτριο ποδόσφαιρο, δεν προσφέρει θέαμα και δημιουργεί λιγότερες φάσεις από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. O Ολυμπιακός είναι μπροστά από τον Παναθηναικό, μπροστά από την ΑΕΚ και μπροστά από τον ΠΑΟΚ.  Όλα αυτά ακόμα και πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και με τον Ολυμπιακό του Μπέντο να αποδοκιμάζεται για την μπάλα που (δεν) παίζειακόμα και τώρα, από τους φίλους της ομάδας.

ΠΑΕ ΑΕΛ έγραψε τελικά στα παλιά της παπούτσια την απαγόρευση της Σούπερ Λίγκας και έπαιξε με τις φανέλες που έγραφαν με μεγάλα γράμματα «τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας»!

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 03:45

Επιβάτες στην ταραχή και Σισύφειοι αχθοφόροι

Γράφει ο

Πότε είναι κάποιος πιό πολύ ταραγμένος, όταν ξέρει τι θα του συμβεί ή όταν δεν ξέρει και αγωνιά; Όταν έχει αδύναμους συμμάχους ή όταν και αυτοί στρίβουν στη γωνία; Ή, μήπως, όταν στη χώρα του βλέπει ότι η μεν κυβέρνησή του ''το προσπαθεί, αλλά...'', αλλά δεν έχει ούτε έναν εσωτερικό σύμμαχο της προκοπής;

Σελίδα 1 από 28