Ουαί ημίν υποκριτές και Φαρισαίοι, Ευρωπαίοι!

Γράφει ο 
Απόψεις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 20:25

Η υποκρισία αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Και οι αναλήθειες που απορρέουν από παρόμοιες ντροπιαστικές συμπεριφορές κρατών, αποδεικνύονται καταδικαστικές για τους πλέον αδύναμους κρίκους της διεθνούς οικονομικής αλυσίδας.

Η Κύπρος καταδικάστηκε ως μαύρο πρόβατο της Ε.Ε. και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, πρωτοφανούς οικονομικής αγριότητας, ουδεμίας σχέσης φυσικά έχουσας με την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Οδήγησαν οι υποκριτές της Ε.Ε., σε δυστυχία ένα ολόκληρο κράτος, επειδή οι τράπεζές του θεωρήθηκαν «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Και ως ένα βαθμό πράγματι ήταν. Αλλά αγνόησαν όμως, επιδεικτικότατα και με πραγματική αλήτικο και ανήθικο τρόπο τις καταθέσεις των απλών πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, εξακολουθούσαν βεβαίως, τα πλυντήρια μαύρου χρήματος στην Ευρώπη να λειτουργούν νομιμότατα! Το Λουξεμβούργο του πρώην επικεφαλής του Eurogroup και υποτιθέμενου... φιλέλληνα, κ. Γιούνκερ, ξεπλένει ακόμα σήμερα πολύ μεγαλύτερα κεφάλαια από τα αντίστοιχα της Κύπρου.

Η Αυστρία των ΑΑΑ αγωνίζεται με νύχια και με δόντια (Φέκτερ: «θα αγωνιστούμε σαν λιοντάρια»), για να μην καταπέσει το απόρρητο των συναλλαγών της, γιατί στις τράπεζές της βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες εκατομμύρια εύπορων και πέραν πάσης υποψίας επιχειρηματιών και μεγαλοκαταθετών κάθε είδους και κάθε δραστηριότητας.

Στο Λονδίνο και στις γειτνιάζουσες περιοχές, όπου εδρεύουν εκατοντάδες offshore εταιρείες, γίνεται διακίνηση μαύρου χρήματος πολλών δισ. ετησίως, το οποίο είτε παραμένει κατάμαυρο, είτε ξεπλένεται κατά δόσεις, ελεύθερα, ανάλογα με τις διαθέσεις και τις ανάγκες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, των κατόχων του.

Στην Κορσική, γίνονται επίσης ακριβώς τα ίδια, αλλά ο... σοσιαλιστής Ολάντ δεν έχει καμία διάθεση να ανοίξει τέτοιο ζήτημα.

Η Γερμανία, έχει όπως είναι πασίγνωστο, ως φορολογικό παράδεισο τη γειτονική της Λετονία και τη Λιθουανία, όπου κατευθύνονται τεράστια ποσά κάθε χρόνο. Μαύρα φυσικά και αφορολόγητα.

Αλλά μη νομίσετε ότι, χώρες όπως, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, ακόμα και η γειτονική μας Ιταλία, ότι δεν διαθέτουν φορολογικούς παραδείσους. Είτε στα σημερινά εδάφη τους, είτε στις πρώην αποικίες τους.

Και επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο στην Ευρώπη, θυμίζω ότι οι ΗΠΑ, έχουν φορολογικούς παραδείσους με απίστευτα χαλαρή έως ανύπαρκτη νομοθεσία, όπου γίνεται ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και φυσικά άμεση... λεύκανσή τους, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για την προέλευση, την κατεύθυνση και τους κατόχους, αυτών των απίστευτων ποσών. Αλλά ακόμα και όταν ο Ομπάμα προσπάθησε να βάλει κάποιους περιορισμούς στο Ντελαγουέι, δεν κατάφερε επί της ουσίας τίποτα.

Όσο για την Κίνα, τον μεγάλο διεθνή επενδυτή, μόνο τα μέλη του πολιτικού γραφείου και της κεντρικής επιτροπής του εκεί Κομμουνιστικού Κόμματος, έχουν κάνει χρήση εκατοντάδων offshore εταιρειών ανά την υφήλιο, για να ξεπλύνουν χρήμα το οποίο προέρχεται από τις παράνομες δραστηριότητές τους και κυρίως από την μαύρη εργασία στα κάτεργα των φυλακών τους, του σωφρονιστικού συστήματός τους εν γένει και των εργοστασίων τους που ευτελίζουν κάθε έννοια ανθρώπινης εργασίας, ωραρίου και ανθρώπινων αμοιβών. Για να μην ανοίξουμε το θέμα της μεσαιωνικού τύπου στρατηγικές ανάπτυξης που βασίζονται στην παράνομη εργασία χιλιάδων ανήλικων παιδιών.

Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Βόρειος και Νότιος Κορέα, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ινδονησία και λοιπές γειτνιάζουσες χώρες, ουσιαστικά ζουν και αναπνέουν από τις επενδύσεις μαύρου χρήματος προερχομένου από Ευρώπη και Αμερική και μάλιστα επενδεδυμένου σε κρατικά ομόλογα αυτών των χωρών! Το καλύτερο δηλαδή και πιο νόμιμο ξέπλυμα, με ετήσια απόδοση μάλιστα της τάξης του 15%-25%.

Τέλος, για να μην αφήσουμε έξω την αγαπητή μας Ρωσία και τις πρώην χώρες της ενιαίας ΕΣΣΔ, είναι πασίγνωστο, ότι το μαύρο χρήμα κινεί, οικονομία, ανάπτυξη και επιχειρήσεις κάθε είδους και εξέρχεται σε φορολογικούς παραδείσους, κυρίως της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας για πλήρες ξέπλυμα και χρήση του σε αγορές απίστευτης πολυτέλειας κατοικιών, νησιών κ.λπ. από τους Ρώσους ολιγάρχες, που κυριολεκτικά μάδησαν τον πλούτο της χώρας τους.

Αυτός λοιπόν ο αγγελικά κατασκευασμένος κόσμος της ευμάρειας των ολίγων, είναι που καταστρέφει τη ζωή των πολλών, αλλά κρατώντας την εξουσία στα χέρια του, δυστυχώς κατευθύνει ολοένα και περισσότερο τις τύχες του πλανήτη προς το χειρότερο. Αντίδραση, δυστυχώς, επί της ουσίας, λίγα πράγματα μέχρις στιγμής, καθώς μόλις τώρα, γίνεται αντιληπτό ολοένα και από ευρύτερες μάζες το βρόμικο παιχνίδι σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Προσθήκη σχολίου