Τώρα θα φανεί, αν είναι μεγάλη

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 18:00

Σε μια χώρα στην οποία η λειτουργία του κράτους είναι μια ψευδαίσθηση και μόνο, τα πάντα μπορούν να συμβούν.Σε μια τέτοια χώρα, όπου βασιλεύει η ασυδοσία και οι νόμοι παίζουν το ρόλο του... διακοσμητικού στοιχείου, υποτίθεται ότι υπάρχει και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στο οποίο μπορεί ο κάθε άσχετος, τυχάρπαστος, απατεώνας να υποδυθεί τον επενδυτή, να πάρει στα χέρια του μια ΠΑΕ και να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει ανενόχλητος. Μπορεί π.χ να ξεπλύνει μέσω αυτής βρώμικο χρήμα, να βγάλει άκοπα λεφτά, να χτίσει μια εικόνα ισχυρού επιχειρηματία, να κάνει δουλειές με το κράτος, ακόμη και να εκλεγεί βουλευτής. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, αφού όπως ανέφερα πιο πάνω οι νόμοι είναι διακοσμητικοί.

Ενα τέτοιο θύμα ασέλγειας είναι η περίπτωση της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται τώρα σε κατάσταση ολοκληρωτικής διάλυσης. Δεν έχει διοίκηση, ούτε κι αυτή την σκιώδη και τυπική που διέθετε τον τελευταίο χρόνο, δεν έχει γήπεδο, δεν έχει ποδοσφαιριστές, υποβιβάζεται πιθανότατα στην ερασιτεχνική κατηγορία κι επιπλέον είναι έρμαιο 100-200 διεστραμένων, που βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και μεταμφιεσμένοι σε οπαδούς, σπάνε, βαράνε, κλέβουνε για να βγάλουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους. Κι επειδή δεν λειτουργεί βέβαια ούτε η αστυνομία, η υποτιθέμενη... προστασία του πολίτη, εύκολα όλοι αυτοί έδοσαν την χαριστική βολή σ' ένα μεγάλο, με βαριά, πολυσήμαντη ιστορία, σωματείο.

Είναι ολοφάνερο ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι αν θα της αφαιρεθούν βαθμοί ή αν πέσει στην β' ή την γ' εθνική. Το πρόβλημα της είναι πως θα απαλλαγεί από τα καρκινώματα που την κατατρώγουν και θα ξαναγίνει υγιής οργανισμός. Τώρα θα φανεί αν είναι πραγματικά μεγάλη. Σ' ένα μεγάλο σύλλογο, δεν μπορεί τώρα που έφτασε σε σημείο μηδέν, να μην υπάρχουν μερικοί ισχυροί αλλά και θαρραλέοι Ενωσίτες  που θα την τραβήξουν από το τέλμα. Κι αυτοί δεν μπορεί να είναι κάποιοι από αυτούς που συνδέθηκαν με την πορεία τους προς την διάλυση.

Προσθήκη σχολίου