ΤΑΙΠΕΔ: Ποιος υπαγορεύει τη σκανδαλώδη επικοινωνιακή του πολιτική;

Γράφει ο 
Απόψεις Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 22:11

Για τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ δεν είμαστε οι μόνοι που απορούμε, καθώς τα κρούσματα μη ενημέρωσης ή επιλεκτικών διαρροών, διαδέχονται το ένα το άλλο, εκθέτοντας την κυβέρνηση στο σύνολό της, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Για το πώς λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, πολλά ακούγονται, πολύ λιγότερα γράφονται ασχέτως αν διαπιστώνονται πολύ περισσότερα. Προ ημερών, στην ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, για τις προσφορές που υποβλήθηκαν, για την εξαγορά της ΕΥΑΘ, υπήρχε μεν ο αριθμός των τεσσάρων προσφορών, αλλά -ω του θαύματος- δεν υπήρχε ούτε ένα όνομα.

Την ίδια στιγμή ή για να ακριβολογούμε περίπου 15 λεπτά ενωρίτερα -ξανά, ώ του θαύματος- τα περισσότερα sites είχαν αναλυτικότατα τα ονόματα των σχημάτων που υπέβαλαν προσφορά για την ΕΥΑΘ.

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση, κύριε Εμίρη για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική (ο Θεός να την κάνει) ενημέρωσης; Γιατί το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στην ΕΥΑΘ, αλλά και στο δίδυμο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, όπου δόθηκε νέα δεκαήμερη παράταση σιωπηρώς, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από στελέχη του ίδιου του ταμείου. Επίσης, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα προέκυψε με τον ΟΛΘ.

Επειδή αδυνατώ με βάση την κοινή λογική -και όχι αυτή που σας διακατέχει- θα μπορούσατε κ. Εμίρη να δώσετε κάποια εξήγηση, για την επιεικώς απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την οποία μάλιστα «υπερασπίζονται», με ατυχή τουλάχιστον επιχειρήματα και όσοι μετέχουν του «τμήματος ενημέρωσης» του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και άλλα στελέχη του Ταμείου;

Το θέμα αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα, αν όχι κατασκεύασμα, ποικιλώνυμων συμφερόντων (όπως ευρύτατα ακούγεται στην πιάτσα, χωρίς να υιοθετείται απαραίτητα από εμάς), θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από τους κ.κ. Εμίρη και Σταυρίδη, αλλά και από τους υπεύθυνους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης και προσωπικά τον πρωθυπουργό, γιατί αυτούς κυρίως θίγει η ανερμάτιστη και ύποπτη αυτή πολιτική (μη) ενημέρωσης.

Προσθήκη σχολίου