Κατά βάθος, κάπου υπάρχει λάθος...

Γράφει ο 
Απόψεις Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 18:43

Ανοιξε τα φτερά του και προσπάθησε να πετάξει πολύ ψηλά ο Δικέφαλος του Ιβάν Σαββίδη. Οι πληροφορίες επιμένουν πως εκπρόσωπος του ελληνορώσου επιχειρηματία προσέγγισε τον ιταλό προπονητή Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Τον κόουτς που οδήγησε πέρσι την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα λεφτά για συμβόλαιο ενός χρόνου ήταν πολλά. Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, φορολογημένα, δηλαδή καθαρά! Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι άλλο; Ο Ντι Ματέο θα διαχειριζόταν περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Για τα δεδομένα της εποχής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το ποσό είναι πολύ μεγάλο.

Αυξάνει κατακόρυφα την αγωνιστική ισχύ του ΠΑΟΚ και τον καθιστά ισότιμο ανταγωνιστή του τίτλου με τον Ολυμπιακό. Με την προϋπόθεση της σωστή αξιοποίησης... Προκύπτει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να ξοδέψει για να γίνει πρώτος και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε άλλο σημείωμα θα αναλύσουμε την... καθιέρωση του Ιβάν Σαββίδη ως υψηλού επενδυτικού παράγοντα στην ελληνική οικονομία και τις σχέσεις του με τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου. Επί του παρόντος ας σημειώσουμε απλά ότι επιτυγχάνει τους επενδυτικούς επιχειρηματικούς στόχους του στην Ελλάδα. 

Προκύπτει όμως το απλό ερώτημα: Πως είναι δυνατόν όταν έχει βεβαιωμένα βάλει ήδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ 25.000.000€ και ετοιμάζεται να διαθέσει άλλα 20.000.000€ για μεταγραφές το καλοκαίρι να μην πληρώνει 200.000€ αποζημίωση στον απολυμένο προπονητή Γιώργο Δώνη.

Οι απορίες ενισχύονται από τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις νυχτερινές εφόδους στα σπίτια συγγενών του προπονητή.  Για το θέμα έχει ήδη επιληφθεί ο αθλητικός εισαγγελέας.

Κυριακάτικη εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι με παρόμοια τακτική είχε αντιμετωπιστεί προπονητής όταν ο κ. Σαββίδης τον είχε απομακρύνει από την ομάδα της πόλης Ροστόβ, όταν ήταν στην ιδιοκτησία του.

Προφανώς θα πρόκειται για σύμπτωση...

Προσθήκη σχολίου