Αυτό δεν πρέπει να το ανεχθούμε

Γράφει ο 
Απόψεις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 21:11

Για την απάνθρωπη, αναίσχυντη, αλλά και αντισυνταγματική κατάργηση της ΕΡΤ γράφτηκαν πολλά από προχθές το βράδυ που η τρικομματική κυβέρνηση διέταξε να κατεβούν οι διακόπτες.

Όποιος  Έλληνας πολίτης διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη θα πρέπει να έχει καταλάβει το αισχρό ρόλο της πολιτικής ηγεσίας στο πρωτοφανές αυτό πραξικόπημα. Έχοντας εργαστεί δεκαοχτώ χρόνια στην ΕΡΤ, θα μπορούσα να καταθέσω πολλά για τις αρετές και τις «αμαρτίες» του ιδρύματος. 

Αυτή τη στιγμή, όμως, κατακλύζομαι από συναισθήματα, και μόνο αυτά μπορώ να καταθέσω. Κατά κάποιο ανεξήγητο, μεταφυσικό ίσως τρόπο, όσοι δουλέψαμε στην ΕΡΤ, παρά τις βαρυγκώμιες μας για τις ανίατες «ασθένειές» της, όπως η γραφειοκρατία, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία κάποιων μόνιμων, η «οικογενειοκρατία» των συνδικαλιστών και η μόνιμη παρεμβατικότητα των εκάστοτε υπουργών πολιτικών προϊσταμένων της, δενόμασταν με το «μαγαζί» και δίναμε όλο μας το μεράκι και τον καλύτερο μας εαυτό σε ό,τι και αν κάναμε. 

Αυτός ήταν ο λόγος που πετυχαίναμε, μικρά ή και μεγάλα θαύματα, όπως άψογες καλύψεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, (ευρωμπάσκετ 1987, πανευρωπαϊκοί στίβου 1982, τελικοί πρωταθλητριών Ευρώπης το 1994 και το 2002, Κυπελλούχων το 1970 και το 1987, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 κι ένα σωρό άλλες), για τις οποίες δεχτήκαμε συγχαρητήρια από όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου.

Στην ΕΡΤ, που ανέκαθεν υπήρξε η δεξαμενή των ρουσφετιών όλων των κυβερνήσεων, πίσω και πάνω από τον όποιο αριθμό αργόμισθων, υπήρχαν πάντοτε κάποιοι άνθρωποι που έδιναν και την ψυχή τους στη δουλειά, είτε δημοσιογράφοι ήταν αυτοί, είτε τεχνικοί. 

Κι αυτό περνούσε τελικά στον κόσμο που χωρίς να το συνειδητοποιεί, είχε δεθεί με την ΕΡΤ, όπως δένεται κανείς με ένα φίλο ή συγγενή του, ένα δικό του άνθρωπο τελοσπάντων. Σε όλους όσους δουλέψαμε σ’ αυτό το «μαγαζί» προκαλεί οδύνη ο ξαφνικός του θάνατος, που κατά τραγική ειρωνεία αναγγέλθηκε από… δημοσιογράφο, σκανδαλωδώς ευνοηθέντα, με πολιτικές παρεμβάσεις, από την ΕΡΤ!

Αυτό, όμως, δεν είναι το μείζον τη στιγμή αυτή. Προέχει η αφύπνιση όλων μας και η αντίδρασή μας στις συνεχείς και διαρκώς  αυξανόμενες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Εάν το καταπιούμε και αυτό θα έχουμε μπει σε τροχιά που οδηγεί μακριά από τη Δημοκρατία και που δεν θα είναι αναστρέψιμη.

 

Προσθήκη σχολίου