Πώς θα προλάβει τον ΠΑΣ Γιάννινα;

Γράφει ο 
Απόψεις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 14:24

Στον ΠΑΟΚ μιλούν για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό δεν καταδέχονται καν να μπουν σε τέτοια συζήτηση. Στον Παναθηναϊκό τι;

Όσο προσεκτικά κι αν παρατηρήσει κανείς τις δηλώσεις παραγόντων και προπονητών του "τριφυλλιού", δεν θα διαπιστώσει με ποιους ακριβώς στόχους μπαίνει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Σκόπιμη ασάφεια ή αμηχανία;

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε έκτος στην περσινή διοργάνωση, μένοντας τυπικά και ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Εύλογο είναι να θεωρηθεί ως στόχος να μπει φέτος στην πρώτη πεντάδα έστω και ως πέμπτος. Εύκολο μεν, δύσκολο δε να... ενημερώσεις τους οπαδούς σου ότι φέτος θα τα δώσεις όλα για να περάσεις τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός δίνει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, έχοντας στην ενδεκάδα του νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν είναι δυνατό να συγκροτήσουν ανταγωνιστική ενδεκάδα.

Ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου μιλά για τρεις-τέσσερις μετεγγραφές ακόμα, αλλά η δυστοκία που παρουσιάζεται είναι χαρακτηριστική.

Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως δύο καλούς χαφ, έναν σέντερ μπακ και έναν ακραίο επιθετικό. Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά.

Την ίδια ώρα, παίκτες όπως ο Βιτόλο, ο Σο και ο Τοτσέ έχουν αποκλειστεί από τις προπονήσεις γιατί δεν δέχονται να πετσοκόψουν τις αποδοχές τους ή να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. Ο Σεϊταρίδης περιμένει στο ακουστικό του μήπως του γίνει μία κάπως βελτιωμένη πρόταση ώστε να επιστρέψει.

Όλα αυτά, ενώ ο Ολυμπιακός επιχειρεί εντυπωσιακό μετεγγραφικό ντεμαράζ και ο ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγηση του Γιουπ Στέφενς αλλάζει επίπεδο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το αν ο Παναθηναϊκός θα προλάβει τον ΠΑΣ Γιάνινα εξαρτάται λιγότερο από την μετεγγραφική ενίσχυση του πρώτου και περισσότερο από την αγωνιστική αποδυνάμωση του δεύτερου;

Προσθήκη σχολίου